Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Šlápnutí vedle za každého počasí. Nevadilo mi, že režisér a scénárista (samozřejmě v jedné osobě) vařil z tisíckrát vyvařeného, vadilo mi, že je to děláno tak tupě a naivně. Zhmotněné bezradnosti nasazuje korunu závěrečná přestřelka, ve které v podstatě jediný cápek vykosí celou (tedy vlastně jen jednu půlku, druhou sežehne plamenometem) speciální jednotku a neutrpí ani škrábaneček (nebo utrpěl, kdo by se staral...). Někdo se tu evidentně zapomněl v osmdesátkách a hraje si na Stallona s Scwarzeneggerem dohromady - zábavný, jako filmy těchto dvou borců, ale v žádném případě není. Že se kvůli takové blbosti chtělo Spaceymu nasazovat paruka a Freemanovi předvádět sólo tanečky, to se hodně divím. Je ovšem zajímavé, že rok 2005 byl pro Morgena Freemana dosud herecky nejplodnějším rokem, natočil v něm několik dobrých i výborných snímků, také ale dva podobně podprůměrné - KONTRAKT a právě MIMO ZÁKON. Šlapal mu na krk berňák nebo se rozváděl? Podobnou vytížeností si v posledních letech pravidelně prochází Nicolas Cage a co se týče bulváru, ten je při stanovování diagnózy podezřele jednotný :-) 40% ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Spacey a Freeman patří do mých top; přesto se zázrak nekonal. Převelikým mínus je Timberlake, kterému sem přes veškerou snahu ani na chvíli neuvěřil jeho "herectví". Děj byl v mezích únosnosti do koncové přestřelky, která byla nechutně odfláknutá co se ´ratatata´ a záběrů ´ála Rambo za autem´ týče.. 97 minut je tak kladem, který uvítají diváci odkojení popcornem s coca-colou.. Just enjoy & get out of mind.. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Mladý novinář rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni, a to slova „Děkuji“. (Taky by rád Pulitzerovu cenu). „Máš článek, přístup k prokuratuře i k nejlepšímu vyšetřovateli, ...jestli ti tohle nestačí, tak se na to nehodíš.“ Průměrný film o tom, že policajti nejsou jenom dobří a město Edison je zkorumpované. P.S.Hodně se tady střílí. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale přesto solidní a zábavný thriller. Režisér Burke si zaslouží uznání za to, že měl tu odvahu a do hlavní role obsadil Justina Timberlakea. Nejsem fanouškem jeho hudby, ale je fér přiznat, že ten kluk docela umí hrát. Celkově je tedy Mimo zákon film, se kterým nemůžete minout. Není dokonalý, ale je zábavný a herecké obsazení je solidní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potenciál tady samozřejmě byl, jenže jednotlivé linie nestrhnou, nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních/špionážních/investigativních témat a nakonec vystřílejí celý zásobník, ale cíl minou. Navíc co si budeme nalhávat: mít v týmu Kevina Spaceyho a nijak zvlášť ho nevyužít, je hřích. Ostatně Morgan Freeman na tom není o mnoho lépe. A novinář Justina Timberlakea, který se pokouší dostat pod pokličku korupce v policejní složce, je jednoduše plochou a nezajímavou postavou. Úvodní ospalost vystřídá několik povedených scén, takže to nakonec naštěstí není jen bum a bác a nic. 55% ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama