Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Doslova letní smršť a otevřená výpověď o přiznání si odlišné sexuální orientace. Tobi si zřejmě jasně uvědomoval, že svého nejlepšího kamaráda miluje, ale přiznat to světu byl pro něj oříšek. Schovával se za domnělou imaginární heterosexuální zkušenost, aby zažil tu pravou homosexuální. Je dobře, že potkal hochy, co měli svůj coming out dávno za sebou. Pomohlo mu to se ostatním přiznat. K pousmání byla konverzace mezi gayi na téma klišé a chuť jednoho z nich svést stoprocentního heteráka. Představitel Tobiho hrál poměrně dobře a věrohodně. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

I když děj je nereálný a některé situace víc než přitažené za vlasy, dávám plný počet bodů. Především za vynikající herecké výkony Roberta Stadlobera v roli Tobiho a Kostji Ullmanna v roli Achima. Dabing byl ve většině případů velmi dobrý. Skláním se před překladatelem německého textu, protože vymyslet na otázku: „A kde jsou ty holky z Berlína?“ odpověď: „Abys doudil moudí, co?“ považuji za skvělý husarský kousek. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Láska je láska...Dva nejlepší kamarádi z nichž jedem začíná cítit k tomu druhému víc než jen přátelství. Sympatický film o prvních láskách a hledání vlastní identity zasazený do prostředí tréninkového veslařského tábora, kde se postupně příchodem letní bouře vše vyhrotí...Přirozené herecké výkony hlavních představitelů Roberta Stadlobera a Kostji Ullmanna jsou hlavním kladem nadprůměrné komediální romance, která vkusně a s humorným nadhledem líčí trampoty s dospíváním a objevováním sebe sama. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, kde je mi za hrdinu trapně. Tady jsem se cítil, hlavně ze začátku, hodně trapně. Jinak ale hlavně díky výborným hercům mírně nadprůměrný zážitek. Přesto je hodnocení na čsfd silně nadhodnocené, protože film nejen nevyníká kvalitou zpracování, ale ani originalitou. Od jiných teenagerovských romancí se odlišuje poněkud explicitnějším zobrazením erotiky, především té "chlapecké". To na 80%, které tu film drží, rozhodně nestačí. Pokud se ti moje kritika nezamlouvá, koukni se na Fucking Amal, to je trochu jiná liga. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, co mě asi v tomto filmu čeká. Ale to bylo způsobeno tím, že film vyšel v edici, ve které vycházejí filmy o homosexualitě a o objevování vlastní sexuální identity. A musím konstatovat, že přesně tuto tématiku jsem ve filmu objevil. Ale mám z toho velice úžasný pocit. Film je totiž něčím mezi teenagerovskou komedií a romantickým dramatem. A tyhle žánry zde, možná trochu překvapivě, velice dobře fungují. Tenhle film o coming outu, o objevení své vlastní sexuální identity, ale i o přiznání se svému okolí, je natočen velice dobře a celkově má velice zajímavý příběh, který dost dobře funguje. Navíc se skoro celý děj odehrává v přírodě, což bylo ze strany tvůrců velice prozíravé a velice vhodně vybrané místo. Dějově je to zkrátka vynikající film, který nám umožní nahlédnout do jednoho letního příběhu několika mladých lidí, kteří prožívají různorodé pocity. Co se týče hereckých výkonů, tak tam nemám žádné výhrady. Roberta Stadlobera znám už z hlavní role v jiném teenagerovském snímku Crazy, a tak jsem tušil, že i tuto roli zvládne dobře a skutečně jsem se nemýlil. A také ostatní herci neměli se svými rolemi žádný problém a celý film působí naprosto věrohodně. A já teď uvažuji, jestli udělit čtyři nebo pět hvězdiček. Je to u mě přesně na hraně, ale protože já se snažím filmům spíše přilepšovat nežli přihoršovat, tak uděluji pět hvězdiček. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama