Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

PKD 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno po2. po 26 letech, jen s Krajními Obtížemi. V hl. roli chlápek z Krajních Mezí a docela srandovní, hnusná a fakticky špinavá homelessačka. Hodinu se tam děje akorát tak velké...vy víte co a samotní C.H.U.D.íčci se svítícími kukadly jako zrcadly, byť jsou uděláni dobře, to prostě nevytrhnou. Je to škoda, páč námět to nejni špatný a zručnější rež. by si s tím určitě vyhrál o 100% lépe. Takže jediné, co je na tomto podprůměrném filmu opravdu zajímavé a v rámci možností i ftypné, jest plná verze této jošťomilé zkratky... Canibalistic.Humanoid.Underground.Dwellers. ;-) Tudíž stačilo jen vymysleti název a nemuseli se obtěžovati s natáčením, haha. Do naprosto nesouvisející II, nejdu. A directors cut určitě rád vynechám. Nedovedu si představiti, proč u všech kanálů, vznikl??? ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dnes už celkem úsměvná retro podívaná, na hranici hororu a komedie, bylo asi to první co jsem společně s Lesním duchem (1981) viděl na tehdejší pirátské burzovní VHS kazeťe. Tehdy ani tak nešlo o děj, ten by se dal shrnout na dva řádky :-) šlo spíš o pocit navozeného strachu a hrůzy, kterou v tehdejší době mohla způsobit maximálně tak "Nedělní chvilka poezie" Ve filmu toho divák moc neviděl, tím že se většina děje odehrává v kanálech pod městem a tak defacto nebyl ani příliš nákladný a zbylo i na natočení škvárovitého druhého dílu, pak už finance asi definitivně došli! ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

No jasné, pamätám sa na tú masáž trailermi na kazetách od intersonicu voľakedy začiatkom 90-tych. Vyzeralo a znelo to tak brutálne, zmutovaný bezdomovci kanibali vyliezajúci z kanálov, dokonalý námet na hororové béčko. Nakoniec to bola hlavne nuda kde sa skoro nič nedialo a len v závere bol ten trailerový záber na mutanta s predlžujúcim sa krkom. Dnes ma pomalý dej riešiaci záhadne miznúcich somrákov bavil viac vďaka solídne fungujúcej kanálovej atmosfére a potešil aj Daniel Stern ako hipisácky šéfkuchár zo santusáckej vývarovne. Prekvapivo ma menej bavili akčné scény pretože boli proste zle a nudne natočené a "somrotanti" príliš dementný, stupídne bublajúci, gumený a mali žiarovky miesto očí. Záverečné riešenie situácie bolo potom americké jak divá sviňa, vyhodili do vzduchu dodávku nad poklopom do kanála a akože je hotovo. Zaujímavé mi prišli len dve scény, mutanti klaňajúci sa zeleným toxickým sračkám a stretnutie s komandom ako z Votrelcov. Chcelo by to kurevsky poriadny remake, lebo ten potenciál je fascinujúci! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brak mě baví, ale tohle neuspělo. Jsem pro remake. Klady: film než jsem si ho pustil mě zaujal svým neobvyklým názvem, rovněž herecké obsazení nebylo marné. Zápory: starý "béčkový" horor co nemá na dnešní kousky, zastaralý vizuál, bídné speciální efekty a masky kreatur,slabé technické zázemí, každá "drsnější" scéna působí komicky, celkově nuda a tak nějak hovadina o ničem. Mé hodnocení: 10% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko z 80.let. Pro mě to však není žádná velká pecka, kterou bych si zařadil mezi své nejoblíbenější filmy. Snímek je plný žánrového klišé, nudných pasáží, které se sice snaží vypadat humorně, ale na mě to moc nezabíralo. Na druhou stranu se zde však vyskytlo i několik hodně zajímavých pasáží, kvůli kterým jsem se dodíval až dokonce. Asi nejvíc mě odrazoval příšerný český dabing, který mi po celou dobu pil neskutečně krev. Kupodivu se mi zde však líbila vytvořená atmosféra v určitých místech snímku, kdy hudební doprovod exceloval a když k tomu přidám i povedené masky nestvůr a trošičku směšné gore efekty tak dám při troše dobré vůle... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)

Reklama

Reklama