Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

No jasné, pamätám sa na tú masáž trailermi na kazetách od intersonicu voľakedy začiatkom 90-tych. Vyzeralo a znelo to tak brutálne, zmutovaný bezdomovci kanibali vyliezajúci z kanálov, dokonalý námet na hororové béčko. Nakoniec to bola hlavne nuda kde sa skoro nič nedialo a len v závere bol ten trailerový záber na mutanta s predlžujúcim sa krkom. Dnes ma pomalý dej riešiaci záhadne miznúcich somrákov bavil viac vďaka solídne fungujúcej kanálovej atmosfére a potešil aj Daniel Stern ako hipisácky šéfkuchár zo santusáckej vývarovne. Prekvapivo ma menej bavili akčné scény pretože boli proste zle a nudne natočené a "somrotanti" príliš dementný, stupídne bublajúci, gumený a mali žiarovky miesto očí. Záverečné riešenie situácie bolo potom americké jak divá sviňa, vyhodili do vzduchu dodávku nad poklopom do kanála a akože je hotovo. Zaujímavé mi prišli len dve scény, mutanti klaňajúci sa zeleným toxickým sračkám a stretnutie s komandom ako z Votrelcov. Chcelo by to kurevsky poriadny remake, lebo ten potenciál je fascinujúci! ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Typické béčko 80. let strouhané na ošuntělých videokazetách. Sem tam vtipné hlášky, někdy dokonce i dialogy. Jinak je scénář plný klišé a neuvěřitelných situací, v nichž se potencionální hrdinové setkávají za značně náhodných okolností, monstra jsou natolik silná, že jim v jednom záběru nedělá problém projít zdí a v druhém se zapotit při vyrážení obyčejných dřevěných dvěří. Hudba přehání hororové pasáže jak to jen jde a masky jsou příjemně nechutné. S atmosférou tento snímek problém také nemá. Co víc od toho chtít?!! Možná kdyby se přitvrdilo v gore, byl bych spokojenější (jsem zvědav co je v director´s cut). 60% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Muj Absolutne nejkultovnejsi beckovej horor vsech dob Jako malej sem z toho byl celkem vysranej a vyhejbal sem se kanalum na hony daleko! Ukazka toho jak za malo penez natocit hustej film staci jenom originalni namet skvela atmosfera a hudba a ta bozi maska CHUDA ja vim ze to je jenom herec s maskou na hlave ale ta je proste uzasna scena souboje Kim Greist vs CHUD je taky bezchybna A schvalne co byste delali kdyby vam neco takovyho zatukalo na dvere? ja osobne bych se asi podelal a pak radsi vyskocil z okna ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pro hodně lidí mladší generace (tím nechci říct že já jsem starej) neznámej film a to je veliká škoda protože tento horor není vůbec špatný. Skupinka zmutovaných bezdomovců vesele papká každého kdo se jim dostane do drápů a film je každou minutou lepší. Marv tentokrát nechal Harryho doma a místo do baráku leze do stok kde se to milejma kanibálkama jen hemží. I když zde nehraje tu úplně nejhlavnější roli tak sázím boty že právě jemu budete držet pěsti nejvíc. Atmosféra je více než slušná a masky na tu dobu dost zdařilé. Kanibezďáci se k vaší radosti postupně čím dál tím více osmělují a zatímco zezačátku max nadzvedli poklop kanálu tak ke konci vám vlezou rovnou do bytu navíc bez zaklepání a tak trošku vám překazí plány na večer. Takže pokud nejste potkan kanálům se vyhněte jelikož tam na vás nic extra pozitivního nečeká a radši si pusťte tento film. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Promě absolutní napínavá bomba. Hudba je napínavá a pomalá,čekal jsem v závěru nějaký jatka,ale ty se nekonaly. O to víc jsem se bál při konci,souboj C.H.U.D.a a ženy v domě,pronásledovaní ve stokách. Horor je točen dost realisticky,záživně a děsivě. Je to laciný,ale to co je laciný neznamená,že je to špatný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)
  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama