Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Objektivně by si tahle pohádka možná 2* zasloužila, jenže mě zdejší hodnocení (82 %?!) rozladilo natolik, že jsem se rozhodla být přísnější než obvykle. Od krále lamy jsem na základě komentářů čekala nějaký zajímavý příběh, duchaplný humor nebo pozoru-hodné výtvarné zpracování, ale nechala jsem se napálit a nic z toho jsem ve filmu nenašla. Pokud někdo považuje za skvělou zábavu stále dokola se opakující "fórek" - pád (kolikrát se tam ten motiv objevil??) a podobné "veselé kousky", pak já tedy ne. To, že tvůrci nakonec vyšli s pravdou ven a přiznali nedotaženost celého příběhu (viz nelogické zjevení ultrazáporné čarodějnice) nepovažuji za klad, ale za projev bezradnosti a pokus o nadhled, který ovšem moc nevyšel. Kdepak, tenhle animák už nikdy více. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dostavila se mi možnost dohnat další z Disneyho animáků a třebaže jde tentokrát o jeden z těch méně známých, všichni jsme se při sledování výborně bavili a téměř ani nestačili nudit. Rozhodně Emperor's New Groove nezapadne mezi disneovky, k nimž se budu s chutí vracet, plusem ale zůstává, že nezapadá mezi ty, na něž bych rád zapomněl. ()

Reklama

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem narazil čistou náhodou, při brouzdání na zdejší stránce. Udivilo mě tak vysoký hodnocení, zvlášť když jsem se podíval na plakáty a do galerie. No a jak se řiká, za zkoušku člověk nic nedá. A heleme se, po překvapení s Madagaskarem 3, dokoukaným před několika hodinami, jsem si řek, že se holt budu chvíli nudit a uvidíme. A ono další překvapení...asi mám dneska dobrej den. Tohle je kouzelný, jak mladý vydry, co se ve vodě perou o míček. Sice je to pořád o tom samém, jsem arogantní hajzl s korunou, ale protože mám v sobě kousek citu, tak se teda změním. Ale je to všechno tak pěkně podáno, že vám to neleze na nervy. Hlavním tahounem je ovšem humor. A že ho tady je plno. Je jinej, než v současných kinopeckách, je míň vlezlej a musí se svojí všestranností trefit do noty každýmu. Především Kronk je dokonalej a při jeho výstupech jsem se modlil ať tam je vždy ještě chvíli. (Taky se teď po dopsání komentáře chystám na druhej díl, kde bude mít hlavní slovo, tak snad nezklame :) Takže za rovných pět a tuším, že na to v brzký době kouknu znova. Protože: "Kronku, rozbij ty dveře!" "Vždyť jsou z krásnýho mahagonu..." "To je buk, ty blbečku!" ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu pro mě kultovní záležitost, i když jsem film nikdy neviděl. Asi hlavně protože jsem vždy viděl něco jako trailer na tento film předtím než jsem se díval na Přestávku na DVD. Ale nikdy jsem tento film přesto neviděl. Celkově vzato jsem hned ze začátku věděl, že hlavní postavu budu ze srdce nenávidět. A to se i vyplnilo, bylo jasné, že se nakonec napraví a to se i stalo, ale stále vím, že to pro mě byla jedna z nejotravnějších postav jakou jsem kdy v Disney nebo celkově jakémkoliv filmu viděl. Pořád jde v rámci humoru o jeden z nejlepších a nejzábavnější kousek od Disney. A tím pádem je zde za mě spokojenost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy klasická ruční animace byla nahrazována tou počítačovou, vznikla tahle svižná, vtipná a zábavná komedie, která bez problému zaujme mladší publikum krásnou animací a to starší komediálními frky a funkční chemií ústřední dvojice. Jen jsem zde nenašel nic navíc, co by mě k filmu nutilo se vracet. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama