Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Brody pracuje na Floridě v zábavním parku Mořský svět, kde se chystá otevřít novou atrakci - systém prosklených tunelů hluboko pod hladinou, kde mohou lidé během procházky sledovat zázraky hlubin. Zaměstnancům parku se podaří odchytit mládě žraloka, které se do parku dostalo poškozenou bránou. Vedoucí parku Calvin Bouchard rozhodne, aby se mládě stalo atrakcí parku, to však o několik dnů později zemře. Michaelova přítelkyně, bioložka Kathrin, hledá příčinu podivného chování delfínů. Nepřímo ji odhalí údržbář, který se po pracovní době potopil ke dnu, aby opravil poškozená vrata. Byl totiž napaden a usmrcen obrovským žralokem. Michael a Kathrin ho jdou hledat. Přestože se je neklidní delfíni pokoušejí zastavit, jejich chování potápěči pochopí až v okamžiku, kdy jsou napadeni velkým žralokem. S pomocí delfínů se jim podaří uniknout. V podmořském tunelu se za sklem objeví mrtvola muže. Přivolaný Michael pozná údržbáře a Kathrin ze stop po kousnutí pochopí, že se stal obětí žraloka, pravděpodobně matky odchyceného mláděte. Marně se snaží varovat Boucharda. Ten nevěří, že by mohlo k něčemu dojít, až do chvíle, kdy se žralok objeví za oknem podmořské restaurace, která je součástí parku. Nebezpečné zvíře, které hledá své mládě, zaútočí proti sklu a podaří se mu vniknout do kontrolní místnosti. Rozpoutá se rozhodující střetnutí mezi zuřící bestií a zoufalými lidmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (256)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ČO PIJETE?" ,,ŠAMPANSKÉ PRACUJÚCICH." ,,HMMM... PIVO." __ Istým spôsobom nespravodlivo stojí za nízkym hodnotením filmu jeho technické spracovanie. Tvorcovia chceli správne zaujať niečím novým a lákavým a keďže to bol tretí diel tak prišli s 3D. Predovšetkým žralokov záverečný ,,nájazd" na riadiace centrum je už trikovo veľmi úsmevný a často obsadzuje popredné priečky v rebríčku najhorších vizuálnych efektov. Nakrútiť však niečo také dnes, už by nik s niečím takým nemal problém a na daný výtvor by sa hľadalo omnoho benevolentnejšie. Iste, film má svoje technické i obsahové nedostatky (slabé zabezpečenie vodného parku, žralok vpláva tesne pred zatvorením brány...) a zrejme by mohol byť v niektorých momentoch objavnejší, pretože viac menej všetko mohli diváci vidieť už niekde predtým. Vyšší rozpočet však na filme poznať je, príbeh je trocha šablónový, no nenudí a vrcholí v správnych momentoch. Z iného hľadiska by som sa skôr zamýšľal, či nie sú Brodyovci so žralokmi v nejakom zvláštnom spojení (Star Wars = sága Skywalkerovcov, Čeľuste = sága rodu Brodyovcov) a koho to bol nápad, aby Louisa Gosetta Jr. v slovenčine daboval Richard Stanke? (7494. hodnotenie, 214. komentár k filmu) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové zesměšnění si žraloci vážně nezaslouží. Jinak, co říct. Takového krásného umělého a nepovedeného žraloka jsem snad ještě v žádném filmu neviděla. Byl z plastelíny? Nebo snad z papíru? Těžko říct. On sám to možná neví :D O efektech škoda mluvit, nejvíc mě dostalo, když se žralok blížil ke skleněné vitríně, ovšem takových úsměvných momentů by se v celém filmu našlo více. No a scénář a dialogy? Pacienti léčebny pro duševně choré by to s podporou kolegů zvládli zcela jistě mnohem lépe. A triky by dokázala mnohem lépe s přehledem vytvořit skupinka šikovných a nadaných dětí ze základní umělecké školy. Docela by mně zajímalo, zdali tento film viděl pan Spielberg. ()

Reklama

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Prudký pád kvality směrem k třetím Čelistím definitivně zlomil vaz žraločím dobrodružstvím. Zatímco první pokračování Spielbergova veleúspěšného snímku nabídlo lehce nadprůměrnou podívanou, pokračování druhé se válí na samém dnu kvalitativního moře, potopené pod tvrdou palbou kritiky. Sympatické postavy, děsivá atmosféra, nervydrásající hudební doprovod, šikovná kamera a bezchybná režie, to vše funguje v Jaws 3-D asi jako model žraloka při natáčení prvního dílu. Ale i v porovnání s prostředním článkem trilogie vychází hodnocený film nepříjemně hladce poražen, a tak jediným výrazným kladem tohoto díla je fakt, že se díky němu nedočkáme další porce nastavované kaše. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Joe Alves sice dělal scénografa u prvních dvou dílů Čelistí, ale moc se toho od Spielberga, potažmo Schwarze nepřiučil. Možná i proto je toto jediný snímek, který kdy režíroval. Jaws 3 by nebyl tak špatný film, pokud by ho nehyzdily opravdu příšerné efekty. Mechanická maketa žraloka Bruce by byla určitě lepší volbou, než pokus o počítačové 3D triky. Kultovní je scéna se žralokem v podmořském tunelu, jinak nic moc. Stačí vidět tak jednou za deset let. Přesto hodnotím slušným průměrem. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Možná je to kvůli nostalgii, kdy jsme za komunistů já a kámoš s jeho sourozencema čekali na neděli 20:15 na ORF1 na vysílání každého dílu Čelistí a druhý den si nadšeně vyprávěli, jak žralok komu ukousnul nohu a že ti zlí lidi neměli naštvat chudáka rodiče žraloka a ten by jim nezdemoloval ten mořskej park. Ale i po letech reprízy konstatuju, že Čelisti 3 jsou pohoda, s originální scénou zatopené turistické atrakce a chytrým žralokem, který přes sklo zdálky uvidí chlapa, který může za smrt jeho dítěte a rozbourá mu tlamou průhled, aby ho utopil. Čistá zábava. :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)

Reklama

Reklama