Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

castor 

všechny recenze uživatele

Herecké naděje Rachel McAdams a Cillian Murphy rozehrávají pod taktovkou tvůrce legendárních sérií Noční můra v Elm Street a Vřískot nadprůměrný thriller, kde jsou karty obstojně rozdány, ale jak už to tak bývá, stejně jako na mobilu v tu nejméně vhodnou dobu dojde baterie, tak i v tomto případě vše sklouzne a doklopýtá k nijak oslnivému rozuzlení, které připomene „vřískotovou“ hru na schovávanou. Ale zpět na začátek. Pokud ONA neudělá to, co ON chce, její tatík zemře. Přitom její kroky ovlivní život důležitého politika. Na palubě letadla má pramalé možnosti a minimální útočiště, nicméně na dusné dialogy a úderné jednání jí i jeho (Murphy solidně děsí) prostor je. Po opuštění letadla bohužel napětí klesá a dostává se k nám docela jiný film. Přesto i když krátké, tak účinné. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wes Craven asi zjistil, že v hororu je celkem provařenej, tak se pokusil přesunout do jiného, i když ne moc vzdáleného žánru. A to do thrilleru. Zřejmě moc lidí nepřekvapí, že se mu tento přechod podařil celkem bez problémů, jelikož Craven používá prakticky stejné finty jako v hororech, akorát, že zde vypadají hodně svěže. Jednoduchý příběh, kterým se noční let vyznačuje, rozhodně není na škodu, jelikož díky krátké délce film uhání velmi rychle a plynule dopředu. Co se musí Cravenovi uznat je to, že naprosto parádně dokáže přejít z jakéhosi romantického úvodu do atmosférické prostřední části, jež se odehrává na palubě letadla. Zde právě rozvíjí svůj atmosférický um, který diváka nutí neustále sledovat obraz. V závěru se sice opět nechává strhnout do klasického vřískotového stylu, kdy bad guy, který byl celou dobu nad věcí padá jak idiot přes židle a tropí jednu chybu za druhou. Hlavním důvodem úspěchu, kromě režie je rozhodně herecké obsazení. Cillian Murphy mě zatím nezklamal nikdy a i tentokrát je naprosto úžasný. Dokáže předvést jak svou milou tvář, tak tu psychopatickou. On je prostě pro role psychopatů jako stvořený (vzpomeňme na Batman begins). K tomu Rachel McAdams je pěkná a herecky za Cillianem nijak nezaostává. A jelikož Wes je ve svém oboru třída, dokáže v každém záběru ze svých dvou hlavních herců ždímat naprosto vše. Hudba dotvářející film je rovněž poměrně vydařená a snímku přidává na atmosféře ještě víc. Noční let je hodně podařeným thrillerem, který rozhodně nenudí a zaručeně pobaví i na několikáté shlédnutí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Škoda,potenciál tohoto filmu byl mnohem, mnohem větší než nemastný, neslaný výsledek. Chybělo jen málo a mohl se zrodit nápaditý áčkový komorní thriller, který se sice nemohl plně vyrovnat ale zcela jistě výrazně přiblížit kvalitámTelefonní budky. Lze ocenit původní nápad a kvalitní herecké obsazení.Mc Adams a zejména Murphy přitom sami zvedají úroveň snímku o 20%.Až do Lisiina úniku z letadla je atmosféra filmu výborná a napětí by se dalo krájet nožem. Jenže poté dojdou scénáristovi a režisérovi nápady a kvalita se řítí dolů jak parašutista bez padáku.Jednání postav ztrácí jakoukoli logiku a důvěryhodnost. Závěrečný souboj v otcově domě je už jen sbírkou těch nejotřepanějších žánrových klišé...Ve Vřískotu si s nimi právě Craven dosytosti vyhrál a zde jim podlehl. Jsem si jistý,že zparodovat závěr tentokrát nebylo jeho cílem. Celkové hodnocení 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie v mojom dome.“ Čertovsky originálna vec kráčajúca v stopách najlepších psychotrilerov. Na podobných zápletkách mi vždy strašne vadia nepremýšľajúci hridnovia. Vždy si ťukám prstom do čela a mudrujem v štýle "No dobre, ale prečo neurobila to alebo ono?". No, tak tu nie vážení. Tu je ústredná hrdinka nielen sympatická, rozkošná a statočná, ale v rámci možností (a žánru) jej to páli a jej spôsoby na záchranu sú pomerne realistické, aj keď divák asi nemusí byť Sherlock Holmes, aby vedel, že žiadny z jej plánov nevyjde, lebo by to bol krátkometrážny a nie celovečerný film. Áno, miestami som nevedel, či je to také inteligentné a rafinované, alebo proste, hm, blbé, ale nakoniec som sa rozhodol pre možnosť č. 1. Parádne komorná záležitosť, hravá a vynaliezavá a ak aj nie je priamo inteligentná, tvári sa tak a vy jej to pravdepodobne uveríte. Poctivo vystavaný scenár sa spolieha na erotické teroristické dusno medzi obeťou (zjazvená Rachel McAdams) a jej väzniteľom (fascinujúci krehký írsky psychopat Cillian Murphy). Medzi týmito vynikajúcimi mladými hercami to fantasticky iskrí a do pozície obete (ktorá, ako to už u Wesa býva, zďaleka nemusí zostať obeťou až do záverečných titulkov) si dokáže divák ľahko predstaviť sám seba. Mnohým sa nepáčilo akčné finále, ale mne nerobilo problém. Prostredie klaustrofobického, nie-príliš-luxusného lietadla fajn. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)
  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)
  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)

Reklama

Reklama