Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Mám takovej dojem, že se tu tomuhle filmu, o kterém jsem mimochodem nikdy předtím neslyšela, tak trochu křivdí. Není to úplný trapas a technicky je to většinu času taky zvládnuté dobře. Semtam je to úplně nesmyslně zběsilé, ale ne nějak často. Má to trochu absurdní scénář, který se ke všemu bere příliš vážně, takže se prostě nedá operovat s tím, že je to přehnané vtipným způsobem. Má to Jeana Rena oblečenýho jak Daniel Nekonečný, ale jinak jako to šlape celkem slušně. Začátek je možná trošku nezvládnutý, protože ty dva děje jsou prostě příliš oddělné a je to jak přepínat telku mezi dvěma filmama, ale jinak to funguje dobře jako taková trošku mysteriózní detektivka z francouzské školy a jean reno všechny podezřelé pořádně mlátí. Co je ale opravdová chyba tohohle filmu je to, že s přibývajícími minutami je čím dál jasnější, že se prostě snaží být tím nejultimátnějším a nejhustějším thrillerem na světě. Prostě bere dohromady všechno to úspěšné ze všech kvalitních thrillerů, podotýkám ale že ne jen z thrillerů jeden druhému a tomuto filmu podobných, a plácá to na sebe dohromady s cílem úplně jakože ohromit diváka, ale ve výsledku to nefunguje a nejspíš ani nemůže ve filmu, co se bere takhle vážně, protože prostě u dalšího vývoje děje si člověk říká prostě že už to ani není možný takhle a stává se to uměle zamotanějším a hrozně přestřeleným :). Ale jinak to teda podle mě nebylo až tak úplně trapný, zvlášť když se člověk trošku povznese nad to, že chtěli udělat prostě ten nejnabitější akční thriller na světě :). ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Ja nechci oponovat, presto se mi film i na podruhe libil. Je pravda, ze oba pribehy jsou od sebe az tak daleko, ze jsem od poprve zapomel, ze to bylo v tomhle filmu.. Nadruhou stranu mi ale prijdou ony "modre" casti, jak bych je nazval prijemne kontrastni, oproti "cervenym". Myslim samozrejme pribeh zeny, ktere vylili pamet do zkumavky, nemocnicni prostedi, zatazeno, dest vs. drsneho detektiva ve vysluzbe, undergrounodve bary, poust, pisek, rozpalene slunce. Asi tak jako mi prijde povedeny plakat, stejne tak mi proti sobe fungovali ty dva pribehy. ()

Reklama

cyright 

všechny recenze uživatele

Film byl svými tvůrci špatně koncepčně pojat a zpracován. Díky tomu se (podle mě nechtěně a nezáměrně) vyznačuje svou velmi specifickou náladou, se kterou když nebudete souznít, budete se nudíííít. Na druhou stranu za dlouhého melancholického večera můžete mít to štěstí, že se vám film trefí do nálady a dokážete jej ocenit. Já zůstal někde na půli cesty. Tak či tak, filmu se nedá upřít žoviálně surová neotřelost francouzské thrillerové produkce, která zde ovšem poněkud zůstává viset ve vzduchoprázdnu. Osobně s povděkem kvituji absenci téměř jakýchkoliv blankytně bílých kladných hrdinů ve prospěch morálně šedých charakterů. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ve filmotéce to mám jen náhodou. Některé scény trochu fungují, jsou ale zoufale v nesouladu s těmi ostatními, a film těká jak toluen v igelitovém sáčku čichačově. Slabší povahy po tomto "díle" zřejmě proklejí moderní francouzskou kinematografii. A to ještě podobná dílka podporuje několik grantových komisí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tvůrci snímku by se měli stydět. Nejen za to, že stvořili špatný film, ale za to, že dělají špatné jméno Francii - velmoci napínavých kriminálek a thrillerů. Film je neskutečně hloupý a nevyvážený, rozpadající se několik epizod (dalo by se říci že i různých žánrů), které ještě jakž takž z posledních sil drží pohromadě Jean Reno, který stejně není ve své formě. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Během hovoru v čase 01:12:00 je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama