Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

tron 

všechny recenze uživatele

Seagal natočil Zem krvavého slnka v r. 2005, kedy mal 53. To je dôležité. Vtedy ešte disponoval aspoň ako-takou kondičkou a snahou o herectvo. Čo teda ozaj netvrdím, že dosahovalo oscarových parametrov. Ale určite lepšie, ako jeho nasledujúce filmy. V nich mal občas dvojníka aj v scénach, v ktorých sedel chrbtom ku kamere v kaviarni. Okrem toho má v Zemi krvavého slnka nielenže hlavnú rolu (čo býva v jeho filmoch nie vždy pravidlom), ale navyše kladnú (detto) a fyzicky aktívnu (detto). Keď sa naštve a vyrazí nekompromisne do akcie s presvedčením všetkých pozabíjať, je jasné, že to tak aj dopadne. Tu bol naozaj ešte vcelku uveriteľný, čo sa týka budovania rešpektu, uveriteľne stvárnil chlapa, ktorého sa boja aj najdrsnejší zabijaci v meste (neskôr sa z toho stala nechcená paródia). Zemi krvavého slnka okrem toho pomáha slušná akcia plná drsných kopov, ešte drsnejších úderov a najdrsnejších sekov katanami. Plejáda protivníkov, proti ktorým Steven stojí, je výkvet zmrdov už na prvý pohľad, čo je u akčného filmu dôležité, ľahšie sa tak stotožníte s titulnou postavou a držíte jej palce. Poteší atraktívna, exotická japonská atmosféra. Scenár nekomentujem (okrem iných na ňom pracoval aj Seagal, takže si výsledok dokážete predstaviť). Komentovať nebudem ani komickú postavičku, ktorá vôbec nie je komická a s ktorou je v druhej polovici naložené nečakaným spôsobom. Nevravím, že je to pecka. To vážne nie. Ale oproti neskorším seagalovkám si udržuje istý typ úrovne, to po prvé. A po druhé: ako celok to nevyzerá až tak strašne, ako jeho nasledujúce filmy (takže ma zaskočilo, že to stálo len 15 miliónov). ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že režisér má fakt vtipný jméno, na tom nevidím ani nepatrný z nejnepatrnějších záchvěvů "něčeho", co by mě upoutalo. Film si na nic nehraje, ale i tak dopadl hrůzostrašně. Jako komedie by obstál více, to když např. Seagal utíká před šikmookými zlotřilci, jednou za sebe ledabyle střelí a sejme hned dva nebo tři žluťáky. Tohle mně prostě rve nervy. Kravina. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je skvělej , už jen to pochopení japonských gangů , je zde popsáno vše důležité co se v gangu sluší a patří. Co se týče akce , tak film není přeakčnělej , ale má pevný příběh. Odhodlaný polda Seagal , který se s ničím nemaže. Souboj ke konci filmu v sídle Yakuzi je skvělej , takže pro mě zasloužených 82% **** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě elegantně kvalitnější Seagal. O tragédii na filmovém plátně se nemá cenu bavit, tímto filmem se nekoná. Steven tentokrát překvapivě účinkuje v soubojích a není to pouze tak že se někde krčí v rohu s pistolí. Prostě pár Japončíků škaredě zmaluje. Z tohoto pohledu jednoznačná spokojenost. Na konec ještě přidává své mistrovství meče a naporcuje záporáky. PS: Trošku se divím že se Stevenem šla Yakuza do křížku, když věděla jaká nesmrtelná pověst mu předchází. Také nerozumím tomu jak se na SS lepí pořád ty rajcovní buchty, tentokráte se jedná o Japonku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agent CIA Travis Hunter (Steven Seagal) dostává nový případ - poté co je zavražděn guvernér Tokia, musí zjistit kdo za vším stojí. Díky znalosti japonského prostředí se Travis dostává do centra japonské Yakuzy, kde s překvapením zjištuje, že se Yakuza spojila s čínskou mafií, a chystá se převzít veškerý organizovaný zločin. Může Travis všemu ještě zabránit? .. Musím uznat, že tento film se Seagalovi docela povedl (jasně, toto prohlášení je třeba brát v měřítku ostatních Seagolových filmů - nikoliv obecně). Japonské prostředí a kultura dodává filmu takový zvláštní nádech - i když jeden element zde působil trochu rušivě (můžete hádat dvakrát který). Co se týče akce tak se film do ničeho moc nežene, a vlastně kromě poslední desetiminutovky se toho až tolik neděje (sice nechápu, proč se na zteč nepřátelské "pevnost" vydali s meči, když s pistolemi by se jim to asi dařilo líú, ale budiž), ale překvapivě mi to až tolik nevadilo... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • V první bojové scéně s mladými mafiány na ulici jde vidět, že složitější chvaty a pohyby dělá místo Seagala jeho dublér. (rublik05)
  • Ve filmu jdou mnohokrát v pozadí z rádia slyšet písničky z alba „Songs from the Crystal Cave“, které v roce 2004 vydal právě Steven Seagal. (rublik05)
  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)

Reklama

Reklama