Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý Ceddie Errol (Ricky Schroder) žije na začátku minulého století se svojí ovdovělou matkou (Connie Booth) ve skromných poměrech jednoho newyorského bytu. Jednoho dne se u nich vynoří Mr. Havisham (Eric Porter), vyslanec Earla of Dorincourt (Alec Guinness). Earl je Ceddieho dědeček; chlapec ho ale nezná, neboť starosvětský anglický aristokrat se svého času zřekl syna poté, co se Cedric oženil s prostou Američankou. Protože mezitím zemřeli všichni jeho ostatní přímí potomci, přeje si dědeček, aby jeho vnuk odjel do Anglie, kde by na panském sídle Dorincourt obdržel vhodnou výchovu... Zfilmování jednoho z nejslavnějších děl pro mládež americké literatury - Malého lorda Fauntelroye Francese Hodgsona Burnetta. (Pohrobek)

(více)

Recenze (22)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Popravdě, vidět tenhle cukrkandl někdy v okolí Vánoc, asi bych se v té záplavě pozitivna, která prosakuje z každého políčka a každé repliky svatého zlatovláska, utopila jak v karamelu. Předlohu jsem četla někdy v první třídě a i tam se mi nejvíc líbil Dogan, pak dědeček a pak už nikdo. Člověk je prý schopen se změnit, když ho má někdo dlouho a vytrvale rád. No, doufejme, že ano, ale pokud by se to obešlo bez poulení modrých kukadel, bylo by to fajn. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

110% / 6* - Vzhledem k pravidlům zde musím bohužel snížit na 100/5. Kdyby aspoň 10% lidí na světe bylo jako Ceddie, to by se nám žilo! Skvělé po všech stránkách a nejlepší z "trilogie" Frances Hodgson Burnett, byť Malá Princezna i Tajemná zahrada zas tak moc nepokulhávají ... Pozn. Hraje tu spousta známých herců, nenápadých, ale v některých  případech i velmi významných (Alec Guinness nebo Patrick Stewart). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie všetkým filmom sa dá naivita a prostoduchosť odpustiť tak ukážkovo ako tomuto prostému filmíku. Na obmäkčenie srdca diváka ale aj zarytého tvrdohlavca, ako hlavnej dejovej línie, však treba mať veľký talent. A ten sa tu podarilo objaviť. Dokonale príjemný oddychový filmík pre nenáročných divákov a na odbúranie zlej nálady. 80%. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Knížku Malý lord Fauntleroy jsem v dětství milovala. Idylický svět, v němž čistá duše a udatná povaha amerického chlapečka rozehřejí zmrzlé srdce dědečka lorda... Film až takový náboj nemá, myslím, že se moc nepovedla proměna strašidelného kmeta v ušlechtilého, a to hlavně proto, že starý pán působí od první chvíle celkem sympaticky. Je to ale pěkný film, pohodový, nenudí a vylepší náladu. Třešničkou na dortu může být (pro příznivce Star Treku) epizodní rolička Patricka Stewarta. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, že jsem ten film neviděl někdy v dětství; je možné, že bych ho tehdy sežral i s navijákem. Obecně nemám nic proti filmům s pozitivním poselstvím, chraň bůh, ale takhle plakátová bipolarizace dobra a zla je už na mě moc. Alec Guinness je jediný, kdo si dokázal udržet rezervovaný odstup a je relativně uvěřitelný, všichni ostatní se chovají jako opilí. Vše, co se film pokouší sdělit, je tak doslovně předžvykováno v dialozích, že mi zpočátku dost cukaly koutky, ale do kategorie "tak blbé, až zábavné" to má bohužel také daleko. Velmi běžný, neinvenční televizní film s nevysvětlitelnou účastí Aleca Guinnesse. Slabších 40% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama