Reklama

Reklama

Sherlock Koumes

  • USA Sherlock Gnomes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kdo by chtěl, proboha, krást trpaslíky? Je to skutečně praštěná otázka, pokud ovšem taky nejste sádrová ozdoba nějaké zahrádky a nejde vám tím pádem o kejhák. Naštěstí se po okolí potuluje jistý detektiv Sherlock, který se do řešení téhle záhady pustí s nasazením sobě vlastním. Škoda jen, že je taky ze sádry. Animovaná komedie Sherlock Koumes volně navazuje na úspěšnou trpasličí shakespearovskou adaptaci Gnomeo a Julie, jen žánr romantického dramatu nahrazuje detektivkou. Gnomeo a Julie mají po líbánkách a jejich vztah přirozeně trochu vystřízlivěl. Navíc se s hromadou dalších trpaslíků přestěhovali do zahrádky v centru Londýna a jsou z toho všeho lehce vystresovaní. Míra napětí překročí únosnou mez ve chvíli, kdy Gnomeo provede klukovinu, aby Julii zaimponoval. Ta se s ním strašně pohádá a následně oba zjistí, že zatímco si vyměňovali názory, jejich přátelé beze stopy zmizeli. V tu chvíli se na scéně naštěstí objeví Sherlock Koumes se svým druhem Watsonem, jelikož mizení zahradních trpaslíků se Londýnem šíří jako epidemie, a oni jsou těmi pravými, kdo má v úmyslu tenhle ukrutný zločin vyřešit. Společně s Gnomeem a Julií se vydávají na zábavnou a strastiplnou pouť, která jejich sádrové Já prověří víc než důkladně. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (37)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo jedno animované motovidlo z porcelánu? Cože?! No, obehraný vtip přestává být vtipem a tady se tvůrci o nějakou řachandu nebo sofistikovanost ani nesnažili. Jen využili už známý svět zahradních ozdob (vážně se dá někde sehnat sádrový Watson do zahrady?) a přizvali do něj i nejznámějšího detektiva všech dob. Ale příběh je vcelku obstojný a hrátky se Sherlocovým světem v říši panenek a oživlých maskotů sice nerozesmějí, ale na pousmání postačí. Irena Adlerová jako zhrzená barbína nemá chybu. SHRNUTÍ: Chcete jít na film s dětmi a nechcete mít chuť si to hned po titulcích hodit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $59miliónovTržby USA $43,242,871Tržby Celosvetovo $90,345,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,513,940Tržby za predaj DVD v USA $3,495,102 ║ Riadne už tvorcom dochádzajú nápady u animákoch a tu je to tiež dosť citeľné. Príbehovo to nemá čím zásadným upútať, máme klasické obehrané zvraty. Animácia je našťastie na slušnej úrovni. /50%/ ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Vlastně si naběhli už v úvodu, kdy se trpaslíci překřikovali, čeho by měli udělat trpasličí verzi po Romeovi a Julii. "Koumes" a Watson byli sice taky trpaslíci, ale už v jiném stylu, což ten trpasličí vesmír narušilo poprvé. Podobně je Irene (Adlerová) součástí holmesovského kánonu, ale její pojetí bylo zase jiné a tím opět mimo (nemluvě o povinném muzikálovém čísle). Tentokrát to prostě nebylo tak soudružné, i když to bylo poměrně napínavé, zábavné i dojemné. Ale zase se to více soustředilo na emancipovanou Julii, Gnomeo byl dost v pozadí. // 52% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Oproti Gnomeo a Juliet posun trošku k horšiemu. Nie je to ani tak tým, že by prvý film bol nejako dejovo zaujímavejší alebo emocionálnejší, ale jednoducho tento druhý snímok len zbytočne žmýka nápad toho prvého a bez nejakej výraznej kreativity tu len márne dopĺňa dej. Aspoň že tie animácie sa výrazne zlepšili. Mňa to celkovo ale fakt nenadchlo. 45 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tentoraz sa nejedná o žiadny skvost, ktorý urobí dojem a bude patriť medzi animáky ku ktorým sa budete v budúcnosti radi vracať. Animácia sa neposunula ani o kúsok a ani tentoraz nepatrí medzi tie lepšie. Príbeh tentoraz nezachránilo ani pridanie postavy Sherlocka. Hodinka a pol sa miestami zdala ako nekonečná. Humor nefunguje a krimi zápletka je tuctová a jasná ako facka. Pre deti možno dobré, ale rodičia sa nebudú práve dvakrát baviť. Tvorcovia sa trochu stratili v poňatí. Bude to animák výhradne pre deti, alebo pre dospelých? Výsledkom je, že hádam ani jedno. Na jednej strane rieši Gnomeo a Júlia manželské nezhody, Watson sa cíti nedocenený a opäť prejdeme celým radom narážok, ktorých si dieťa nemôže všimnúť. Trebárs taká trpasličia buzna Elton. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Během vrcholné produkce na projektu pracovalo 80 až 100 animátorů. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno