Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SpongeBob je nejoblíbenější mořská houba na světě a to nejen proto, že dělá ty vůbec nejlepší krabí hambáče. Chválil by ho zejména jeho šnečí mazlík Gary, kdyby ho ovšem právě kdosi neušnekl. A protože SpongeBob je doopravdy velký správňák, všeho nechá a vyrazí za Garyho záchranou. (Cinemart)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (66)

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi (a dlouho) očekáváný snímek v nadějích, že si u mě filmový Spongebob trochu napraví reputaci po Houbě na suchu. Při scéně v Saloonu a rapujícím Snoop Doggovi mezi zombie pirátama jsem na chvíli ztratila veškeré naděje, ale naštěstí se to v dobré obrátilo a způsobilo, že byl tenhle malej “nesmysl” zapomenut. A tak říkám: za mě dobrý! Vtipné, příběh slušný, krásný vizuál, spousta lásky a Spongebobovi roztomilosti bez zbytečné ujetosti. Tak to má být a třešinka na dortu Mudra potěšil pokaždé, co se objevil na scéně. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla nulová a snímek měl posloužit jen coby kulisa při usínání, mou zvědavost vzbuzovalo snad jen to, jakým způsobem se tvůrci vypořádali s trojrozměrnou animací, kterážto v upoutávkách působila dosti nevzhledně a která mi k celkové estetice "mořského ementálu" vůbec neseděla - k mému velkému překvapení jsem si však na CGI animaci rychle zvykl a dokonce ji shledal i atraktivní, jelikož mi přišla odlišná (taková plastelínová) v porovnání s jinými animovanými filmy. Příběh neoslní a kvalitám seriálového "Spongeboba" se rozhodně nepřibližuje, nicméně i tak je kupodivu stravitelný a dobrodružné putování houby s hvězdou neuráží a rychle odsýpá - komediální sekvence navíc nejsou až tak trapné, Keanu Reeves potěší a flashbackové pasáže svou roztomilostí uzemnily i mě 🙂 "Houba na útěku" není sice dokonalá, nicméně pro děti je ideální a dospělé nenase*e, rozhodně jsem očekával mnohem větší zrůdnost 🙂 ()

Reklama

Dallon 

všechny recenze uživatele

Na třetí díl jsem se dost těšil, jelikož první SpongeBob v kalhotách: Film (2004), je dost povedená záležitost. Druhý celovečerní film je bohužel výrazně slabší, pro to jsem nebyl tolik v očekávání. Čekal jsem jen že to bude taková zábavná blbina pro celou rodinu. Ale skrytě jsem doufal že to bude něco trochu víc. Což se nepovedlo, je to jen ta blbina, což není špatně, ale prostě jsem doufal v trochu víc. Musím ale vypíchnout vizuál, ten je naprosto super. Celé je to krásně hladké a sytě barevné, prostě krása. Cameo Keanu Reevese je sice super, ale nemění to nic na tom že příběh je hrozně hloupý a nudný. Doufal jsem v trochu víc ale vlastně jsem spoko, škoda přepáleného konce. 6/10 ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po smrti duchovního otce SpongeBoba Stephen Hillenburga v roce 2018 byla otázka, jestli si film zachová to kouzlo původního seriálu, které už bylo částečně pryč v druhém celovečerním filmu z roku 2015. Navíc nový SpongeBob v režii Tima Hilla (Děda, postrach rodiny (2020)) má úplně novou animaci proti původnímu seriálu. A jaký je nový film s populární mořskou houbou? Je ok, bohužel tolik milované postavy pan Krabs a Sépiák hrají trochu druhé housle, protože film je o hledání Garyho. To je další mínus, že se děj odehrává v podstatě buď na cestě do nebo přímo v Atlantic City a Zátiší Bikin si divák moc neužije. Keanu Reeves je díky popularitě Johna Wicka všude a scéna s Danny Trejem mi přišla v rámci příběhu úplně zbytečná. Studio Paramount, vlastnící Nickelodeon udělal deal s Netflixem a vlastně jim film prodal na jejich platformu, protože kina byla v tu dobu celosvětově zatížená Covidem. 3* ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda Spongeboba. U nás doma s dětma ho sledujeme a bavíme se u něj už od jejich útlých let . Ale tenhle výtvor s klasickým seriálem a myšlenkou, má pramálo společného. Jde o jeden z mnoha tuctových bijáků s touto animací. Jsou tam, pravda vtipné scénky, ale ruku na srdce, který animák toto nemá. Nemůžu si pomoct, sle přeslazená americká romantika s muzikálovými zpěvy se prostě ke žluté krabici moc nehodí. Myslím, že takhle by to přes pana Hillenburga nikdy neprošlo. Škoda asi jsem se příliš přetěšil. Tak raději zase zpět k seriálu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Film měl jít původně kin, ale kvůli pandemii koronaviru snímek odkoupil Netflix. (Novko)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Reklama

Reklama