Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (368)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNES V NOCI TUHLE VÁLKU UKONČÍME…“ /// I když si v úvodu asi stokrát řeknu „no tak určitě“ (a během filmu asi tisíckrát…), musí se nechat, že akční to vono fakt je. A tak tady máme snad nejakčnější „mládežnickej“ film, plnej sterilních a neuvěřitelnejch scén, kterej nepřekvapí a vlastně ani extra nebaví. Navíc mě nedojímá ani ten příběh… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju pokusy na dětech. 2.) Roky jsem čekal, jestli to Thomas dokáže… 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Mučení filmem a zároveň učební blockbuster v té nejpejorativnější formě. Těžko najít něco tak líného a neinspirativního. Příběh se posouvá pouze skrze deus ex machiny, postavy nemají charaktery, všechny jsou stejné, svět budoucnosti se nevytáhne jedinou technologickou inovací, futurismus je daný uhlazeným designem budov a hromadou modrých monitorů, ve filmu se mluví prakticky jenom v holých větách a bez jakéhokoli emočního projevu. Naprostým rekordmanem je Dylan O'Brien, u kterého mám podezření, že se již na plac po úrazu již nevrátil a byl nahrazen svojí špatnou digitální kopií, u které neměli peníze na face motion capturing. Obvykle je zábavné u filmu vypichovat nepravděpodobné náhody a scénáristické berličky. Death Cure je sestaven jenom z nich. Jen první scéna s přepadením vlaku, která se odehrává za jízdy, skončí tím, že se odpojí vagóny a vlak se pozvolně zastaví na metr přesně na místě, kde jej očekávají schovaní rebelové. Když ujíždí nějaká borka s autobusem plných imunních v divoké honičce městem, zastaví ji až policejní zátaras na přesně tom místě, kde ji očekává jeřáb, který autobus odtáhne neskutečně debilně do bezpečí. Do únavy se opakuje metoda "hrdinové jsou již téměř lapeni, ale najednou se objeví postava, co tam nemá nic dělat a ta je zachrání" Na konci vypukne válka v ulicích města, ve které padají k zemi celé mrakodrapy, ale film nám jí neukáže, vidíme jenom z dálky její důsledky. Je to strašná, hrozná, doutnající, mechem porostlá nuda. Dokonce jsem si vytřeštěně musel na chvíli pustit komentář režiséra se scénáristou, protože jsem nemohl uvěřit, že by o tomhle byli schopni poreferovat jinak než v omluvách. Nakonec ten komentář docela dal smysl "Yeah, we shoot this scene in Kalahari desert. It's looks kinda cool. You know like they're attacking a train, but not on horses but in cars. I don't know, it's cool." Bod jde alespoň českému distributorovi, který odhadl potenciál celého díla a přisoudil mu přiléhavý název Smrtící léčba, který upomíná na devadesátkové překlady titulů, které vždy byly bud "Smrtící něco" nebo "Něco smrti". ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Zachránit Míňu, nebo jak se sakra ten Korejec jmenuje. Ano, to je celý obsah tohohle filmu, u kterého trpíte dvě a půl hodiny. Akce sice skvělá, ALE... nedokážu si užít, když se Tomáš se svou partou objeví na place, všechny cvičené profesionály Zlosynu postihne svalová a mentální amnézie. Doufám, že z triologie nebude vícelogie. Howgh. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byli jsme tam tři roky zavření a snažili se utéct. A teď chceme zpátky?" Ti mladí zkrátka nevědí, co chtějí. Já třeba vím, že chci vidět filmy, které mají začátek a konec, v čemž Labyrint zrovna nevyniká. Třetí část totiž nekompromisně začíná tam, kde ta druhá neskončila. A já už mám nárok si po mnoha měsících nepamatovat, kde to vlastně skončilo, kdo je ještě živý a kdo se jak jmenuje. Nakonec jsem si vzpomněl, ale bolelo to. Naštěstí jsem viděl dost celkem slušné akce v Posledním městě, což mi dovolilo zapomenout na přestřelenou stopáž, náhody posouvající děj i na nudné zombíky. Jen doufám, že už zazvonil zvonec a nepřipravuje se dalších 56 pokračování. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Labyrintu je téměř na úrovni prvního a je mnohokrát záživnější a lepší než druhý díl, který vlastně toho moc nenabídl. Vražedná léčba ukončila tuto zajimavou sérii, vyřešila nezodpovězené otázky z předešlých dílů, za což jsem rád a hlavní věc je, že se tu člověk nenudí, i když je film dost dlouhý, přesto se na to dobře kouká a myslím si že je to velmi slušné zakončení série. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Točilo sa hlavne vo Vancouveri, filmári zavítali aj do Kapského mesta. (Paulo)
  • Dopis od Newta (Thomas Brodie-Sangster), který ve finální scéně Thomas (Dylan O'Brien) čte, napsal sám Thomas Brodie-Sangster a předčítal ho Dylanovi O'Brienovi sedící za kamerou, aby u herce vyvolal větší emoce. (ČSFD)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno