Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že válka tu je jen jakesi pozadí... Celý tenhle příběh by se mohl v pohodě zakomponovat do jakekoliv doby v historii. Leckdy film působi hodně parodicky. Americký "serža" s doutníkem v hubě a s bambitkou... A nejlepší je jeho zátaras na mostě, s 50 vojáky a přesto bez škrábnutí přes něj projedou dva náckove v otevřeném džípu... No, samozřejmě členové SS tu jsou za velké drsoně ale působí to spíš úsměvně než věrohodně.. Taková parodie na válku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fujtajbl!Dlouho už jsem neviděl tak mizerný béčko.Spousta keců,trapná akce,nulová invence,film kde se naprosto nic nedělo,pro mě totální zbytečnost!Koukal jsem jen kvůli Rodenovi a nyní chci rychle zapomenout(což se povedlo docela rychle,už naprosto nevím o čem to bylo a to je to pár dní co jsem to viděl...že by skleroza?...ani náhodou,ono to bylo o ničem,takže si těžko mohu vzpomenout o čem to bylo,že jo :)?).Dost filozofování,od tohoto braku oči pryč!!! ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Po precteni zdejsich komentaru jsem byl pripraven na brak, ale presto me ve finale prekvapil. Neco tak smesneho, plneho snad vsech valecnych klise a nelogisnosti a scenaristickych debilit se nevida kazdy den. Cely tento kysely dort jak od pejska a kocicky je dochucen opravdu desivou kamerou, ktera laciny dojem jen umocnuje.. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě opomíjený snímek, který mě svým napínavým a zamotaným příběhem, propracovaným scénářem a hlavně hereckými výkony pánů Zana, Madsena a Rodena opravdu dostal a skvěle pobavil. Válečné filmy obvykle nevyhledávám, ale na tuhle dobrodužnou podívanou řízlou anglickým humorem se někdy s chutí podívám znovu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento počin je nutné brát za oddechovku odehrávající se na pozadí druhé světové války. Rozhodně neočekávejte žádné velkolepé drama, co nám hraje na city. Herci jsou zde sympatičtí, exceluje tu Karel Roden a mnohé scény posouvají tento film spíše do komediálního žánru. Já jsem se bavil, nic jsem neočekával, proto jsem možná nebyl zklamán...poprvé jsem viděl na Silvestra 08, což bylo imho ideální ;) Žánrové zařazení v hlavičce profilu Posledního výsadku podle mého dokonale sedí... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Registrační tabulky na německých vozidlech jsou špatné. Měly by mít předponu WH pro vozidla Wehrmachtu a SS pro ty zaregistrovaná u SS. (Maulincio)
  • Seržant (Sean Pertwee) má svá "křidélka", která se udělovala za absolvování výsadkového kurzu, na náprsní kapse. Křidélka za absolvování výsadkového kurzu se ale nosí na pravém rukávu, za absolvování bojového seskoku nad levou kapsou. (Maulincio)
  • Plukovník Colt (Michael Madsen) má na helmě hodnost pod plukovníka a na bundě hodnost majora. Ještě k tomu na bundě má hodnost na obou stranách límce, přitom by správně měl mít hodnost na pravé straně a výložky na levé straně límce. (Maulincio)

Reklama

Reklama