Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pokud SAVING PRIVATE RYAN přirovnám k "norskému lososu v sezamu na špenátovém lůžku", můžu přirovnat LAST DROP tak maximálně k vece s máslem - naprosto nemastné, neslané, bez obalu i náplně. Příběh stojí za prd, herci jsou na vodstřel, režie nudná a pozorovat ty černobílé flashbacky je jako dostat kamenem do kulí....Tu hvězdičku dávám za Rodenovo nacvičovnání "ÍÍÍÍÍHHÁÁÁÁÁ". ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak začíná nám to jako "válečné", pak se to změní na asi tak céčkovou akci, pak je to chvíli komedie a nakonec už asi tvůrci nevěděli, co s tím patvarem vlastně dělat. Rocková hudba v roce 1944 mě už ani nepřekvapovala po všech těch nelogičnostech a scénáristických kličkách, o historických pitomostech ani nemluvě. Nebýt Rodena, asi bych to ani nedokoukal. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento počin je nutné brát za oddechovku odehrávající se na pozadí druhé světové války. Rozhodně neočekávejte žádné velkolepé drama, co nám hraje na city. Herci jsou zde sympatičtí, exceluje tu Karel Roden a mnohé scény posouvají tento film spíše do komediálního žánru. Já jsem se bavil, nic jsem neočekával, proto jsem možná nebyl zklamán...poprvé jsem viděl na Silvestra 08, což bylo imho ideální ;) Žánrové zařazení v hlavičce profilu Posledního výsadku podle mého dokonale sedí... ()

qVitek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako špína, která se nedá umýt. V hlavě mám vzpomínky na tohle fiasko pořád. Vybavují se mi ubohé scény tohoto filmu jako zlý sen, který nekončí.Jak někdo mohl mít tu drzost, natočit tento film? Vyhrožovali mu snad ? Naprosto nereálné válečné scény, které působí až komicky. Víc uvěřitelnější válečné scény jsou ve filmu "hledá se Nemo" . Děj je tak mizerný, snaží se pracovat pouze s mnoha klišé, které ani nejsou dotaženy do konce. Vykrádá snad skoro každý válečný film, který byl kdy natočen. Všechny postavy působí tak uměle, že jim nelze nic věřit. Ani Karel Roden to nezachrání. Jeho role je tak uboze napsaná, že i kdyby chtěl zahrát cokoli, tak nemá šanci.Tento film jsem viděl náhodou, nedokážu si představit, že bych na tom byl v kině. To bych se z toho asi musel zbláznit. Nevím, co autorovi šlo natočením tohoto filmu. Chtěl urazit sám sebe? Je to ta nějtěžší forma fiaska, kterou by autor mohl odčinit snad jen sebevraždou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Rukávová nášivka s americkou vlajkou na blůze amerického poručíka je moderní, protože má 50 hvězd, zatímco za války měla hvězd jen 48. (Maulincio)
  • Někteří britští výsadkáři mají na rukávech nášivky Pegasus, které směřují dozadu, ony ale vždy směřovaly dopředu. (Maulincio)
  • Hodnostní insignie, které nosí SS major Klaus Kessler (Laurence Fox) označují Brigadeführera (brigádní generál) a používaly se na uniformách SS v letech 1940 a 1942. Neoznačovaly Sturmbannführera (major). Děj je zasazen do doby operace Market Garden v roce 1944. A jelikož byl Kessler důstojník SS, správný způsob jak by ho měli oslovovat je: "Herr Sturmbannführer" a ne: "Herr Major". (Maulincio)

Reklama

Reklama