Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film DUANE HOPWOOD byl představený na Sundance Festivalu v roce 2005. Zápletka se točí okolo rozvodu manželského páru a následné dohře v podobě alkoholu a života na nepříliš pevné půdě. Kritiky byl dobře přijatý, Rogerem Ebertem je označován jako „jeden z nejlepších filmů roku 2005“. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

salinka 

všechny recenze uživatele

David Schwimmer v (pro mě) překvapivé roli, která mu ale opravdu sedla. Film má skvělý soundtrack, obzvlášť výběr závěrečného songu se povedl. V hlavní roli alkohol a jeho vliv na rozpad rodiny. Nevím jak ostatní, ale já z toho tu bezmoc rozhodně cítila - 85 %. (Rozjezd filmu byl pomalý, ale jsem ráda, že jsem vydržela) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Smutný ale reálny pohľad na úpadok normálneho chlapa, ktorý mal rodinu, deti a prácu. Život nie je vždy jednoduchý, práca môže byť časovo náročná a vyčerpávajúca a jeden pohárik po práci padne výborne. Z jedného sa stane pár a človek už nechodí domov úplne triezvy a aj to málo čo je s rodinou už vlastne s rodinou nie je. Nie je to príbeh strhaného alkoholika, skôr (dobrého) človeka, ktorý si zvykol vypiť, ale neuvedomil si čo všetko sa mu týmto vzďaľuje. Veci naberú rýchly spád, problémov (a teda dôvodov na "jeden") je stále viac a život sa už akoby nedal zvrátiť. David "Ross" Schwimmer je výborný, rola mu sedí perfektne a vyvoláva presne také rozpačité dojmy ako má. Je ťažké prikláňať sa na jednu alebo druhú stranu, proste aj o tom je život a to je na tom všetkom práve to skutočné a smutné. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi po většinu času nelíbil, a pak přišel konec - a ten byl na můj vkus famózní, moc pěkný...a já přemýšlela, proč se mi to vlastně nelíbilo - příběh nebyl špatný, David Schwimmer, na kterého jsem byla hodně zvědavá, byl víc než dobrý a já v něm téměř neviděla starého dobrého Rosse...a pak mi to došlo. Nelíbilo se mi to, protože to bylo tak moc ze života, tak depresivní - nebo spíš tak skutečné a reálné...žádný cukrbliky, krásní lidé a krásné prostředí, spousta překážek na cestě a málo síly vstát, nebo možností věci změnit....já jsem asi chtěla vidět další pohádku...takže pokud chcete americkou selanku, tohle nebude film pro vás. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Davida Schwimmera mám ráda, Ross byl má oblíbená postava ve Friends a po skvělém výkonu v tomto snímku ještě víc lituji, že se spíše než hraní věnuje režii. Jeho Duane je největším kladem filmu a ačkoliv v reálu alkoholikům zrovna nefandím, tady mi ho bylo chvílemi i líto, zvlášť když jsem viděla jeho nefalšovanou lásku k dětem i bývalé ženě. Není to příběh o bezohledném opilci, co sobecky přehlíží city ostatních, ale o slušném člověku, který tak úplně nezvládá některé životní situace a pomalu, ale jistě propadá alkoholu, jen si to ještě plně neuvědomuje. Takový malý nezávislý kousek, kde nic není černobílé, stejně tak jako v životě. ()

odvedle 

všechny recenze uživatele

"It's not funny!" Vraj, keď sa veci serú, tak sa serú poriadne - princíp snehovej gule. Čo všetko stretlo Duana snáď znova písať netreba, ale stavím sa, že vnútornú drámu, ktorú prežíva, zažil snáď každý a ak nie, tak mu život nejakú pripraví! Čo ma ale zaujalo je nadhodená myšlienka o nových, druhých šanciach, koľkokrát sa stane, že človek sa dostane k báječnej žene, nádherným deťom, rodine? raz za život? dvakrát? A čo ak mu šťastie prekĺzne pomedzi prsty? Uvedomí si o čo príde, až keď o to skutočne príde, a ak aj dostane novú šancu, môže mu to vyjsť? myslím, že áno, človek robí chybí, ale ak dokáže myslieť kriticky a priznať si ich, môžu ho posunúť ďalej a nakoniec prežiť pekné chvíle. Duane šancu/šance dostal, nový začiatok... David Schwimmer podáva vynikajúci výkon. Film je z pekného prímorského prostredia s dobrým záverom bez slov, nemá nič čo by postavilo zo sedačky, žiadne napínavé scény, ale svojou jednoduchosťou prekvapí, príjemne pobaví a ani si neuvedomíte a je koniec ... hej, a nevravte žene v posteli, že milujete inú :) ()

Reklama

Reklama