Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Manhattan je příjemná komedie, která potěší děti i jejich rodiče. Ve městě, které nikdy nespí, stojí dva mladí přátelé na prahu toho největšího dobrodružství ze všech. Gabe (Josh Hutcherson) a Rosemary (debutantka Charlie Ray) se znají odmalička, ale potom, co se utkali tváří v tvář v kurzu karate, se najednou oba vidí v úplně jiném světle. Kouzelné, zázračné, ale i šílené chvíle prvního zamilování - to všechno vás čeká v půvabném filmu, který pobaví celou rodinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pohodový film o dětském zamilování, který je něčím víc, než jen obyčejným filmem. Je příběhem jednoho chlapce, který si napřed myslí, že každá holka má svrab a od holek se drží dál, ale při karate se postupně seznamuje se sympatickou dívkou, od které se postupně zamilovává. Do toho jsou zde krásné scenérie Manhattanu. Prostě nádherná, snad i tak trochu nostalgická podívaná nejen pro děti, ale i pro dospělé a vůbec pro každého, kdo v dětství prožil nebo prožívá svou první lásku a chce si připomenout, jaké to vlastně bylo. Dějově je to dobře zvládnutý film, který má jen touhu vyprávět a nikterak netlačí na pilu, prostě vyprávění plyne a plyne a vše je v něm jaksi přirozené, prostě jako bychom opravdu sledovali reálný příběh, který se právě teď odehrává. Film je ale výborně zvládnutý i po herecké stránce, výkony dětských herců jsou velmi kvalitní a snadno uvěřitelné, hezky se na to dívá. Celkově je to svižná vtipná romantická rodinná komedie o dětech pro děti, ale nejen pro ně. Já jsem si celý film perfektně užíval a velmi se mi líbil. Na maximální hodnocení to není, ale mnoho nechybělo. Čtyři hvězdičky tomuto filmu ale sluší také. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

První lásky v New Yorku, prosluněném Manhattonu s maličkým Joshem Hutchersonem, který však coby malý přemoudřelý klučina s nohou přilepenou ke koloběžce nebyl ani zdaleka tak sympatický jako pozdější Jess. Jeho herecká partneka sice úplně nepostrádá jakési to dětské charisma, ale Anne Sophie-Robb to rozhodně není. Zdá se mi sice poněkud nespravedlivé srovnávat s Terabithiou, ale bohužel se mi tyto dva filmy nepovedlo oddělit. Proto jsem se příliš nebavila a stopáží se pronudila. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Povinný film pre všetky decká prežívajúce prvú lásku. Keď sa v spomienach vrátim späť do tejto doby, tá moja prvá stroskotala práve vďaka nedostatku sebavedomia alebo ako sa spomína vo filme kvôli nevypovedaným maličkostiam. Prvými dvoma minútami a zvratkovou scénou sa nedajte pomýliť, nie toto nie je pokračovanie filmu Ten chlapec je postrah. Je to realistická sonda do mysle 10 ročného chalana prežívajúceho svoju prvú lásku a prvé sklamanie. Nie, žiadny americký happyend sa tentokrát nekoná (i keď som si ho podvedome prial). A možno je to tak lepšie pretože takýto je skutočný život bez prikrášlení. Po scénaristickej stránke dobre odvedená práca tak trochu pripomínajúca britský film About a boy. 75% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

njn, ženské nám zatápali a zatápajú v každom veku :) Milá žánrovka, ktorá sa dá s trochou fantázie brať ako paródia na filmy Woody Allena. Nie síce tak dobré ako žánrovo spriaznené Flipped alebo My girl ale aj tak poteší. Škoda akurát konca, ktorý nedokáže vyždímať adekvátne množstvo sĺz. Ale inak pekné 7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Dětské lásky, no jo, je daleko lehčí natočit je trapněji, než jejich dospělou variantu - to je bez debat. Mantinely přirozené korektnosti jsou svůdné a zaběhnuté postupy chlácholí tvůrčího ducha do spolehlivé letargie, přesto, našla se produkce, co zvolila jedinou logickou cestu - cestu nadsázky. Mladá láska si tak projde všemi klasickými stádii, činí tak ale svižně, vtipně a bez přílišného pocitu zprostředkovaného studu. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Charlie Ray v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • První pusa Gaba a Rosemary byla i první životní pusa pro Joshe Hutchersona a Charlie Ray. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama