Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svižný nástup, kdy se načrtne slibně zamotaná zápletka a představí sympatičtí hrdinové (Douglas se Sutherlandem se snad pro tyhle role narodili), bohužel bere za své s příchodem dějového zlomu v půlce, kterým odstartuje x-tá variace na Uprchlíka se všemi klišé, nevěrohodnými odpuštěními a mdlým finále jako bonus. Není pak ani divu, že se z vás těch sto minut, a pár drobných navrch, vypaří už se závěrečnými titulky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já čekal film, kde Američani budou ti nejlepší a teroristi verbeš, která chce zneškodnit chudáka prezidenta. Patriotismus je tu sice na ráně, hlavně ze strany Michaela Douglase, ale překvapivě na svůj věk svoji úlohu zahrál opravdu skvěle. Dále mu sekunduje jeho pobočník Kiefer Sutherland a je jasné, že právě na těchto hercích film bude stavět i když se v pozadí objevuje nádherná Eva Longoria. Ač se to nezdá, i přes svoje hodnocení, které tu film má, bavil jsem se po celou dobu sledování. Strážce ubíhal svižně, akčně a hekticky tak jak mám u těchto filmů rád. Krapet mi to sice zkazil konec, ale na to, že jsem čekal naprosto něco jiného jsem byl vcelku mile překvapen. --- Pohyb Sincinety určí ASP - Co to znamená? - Až se postaví...teda ne tobě ! ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

I did not sleep with your wife (...and I don't want to kill the president), alebo: Jack Bauer po stopách novodobého Richarda Kimbla. Stokrát prevarený príbeh nespravodlivo obvineného muža na úteku k nám tentokrát prichádza v tej najbežnejšej, ničím neobjavnej forme, s veľkým množstvom klišé a neskutočne nevyrovnaným scenárom (ktorý mimochodom parádne vykráda hneď niekoľko zápletiek zo seriálu 24). Herci sú v pohode, David je prakticky len variáciou na Jacka Bauera, takže Sutherland je ako ryba vo vode, Douglas je stále charizmatický a Eva Longoria krásna (jej postava je ale dosť zbytočná, nemá v príbehu žiadne opodstatnenie..). Ako nenáročná jednohubka Sentinel neurazí, ale v tomto prípade som rád, že som nevyhadzoval peniaze na kino a pozrel si to radšej "barely legal" spôsobom... 5/10 ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Čtyřiadvacítka" mixnutá s Nepřítelem státu, na což se velmi dobře dívá. I když zpracování patří bohužel spíše k průměru, i tak se při tomhle krimi - thrilleru dobře bavíte, což je jedině dobře. Kiefer je pro role agentů a vůbec všemožných strážců zákona jako stvořený ( pořád vidím Jacka Bauera ), ale bohužel hraje ty druhé housle. Ty první totiž dostal na starost chytrý Michael Douglas, který se ohání vším možným, aby se očistil. No víc takových filmů by neuškodilo, avšak trošku zapracovat na scénáři ;-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +Michael Douglas vs. Kiefer Sutherland, prostě paráda, výborná hudba a atmosféra -mohlo být víc akce, víc zvratů a míň vykecávání/// Čekal jsem trošku něco jiného. Špionážní thriller není vůbec můj šálek kávy. A taky chci zmínit, že v originále si člověk tolik nevychutná Kiefera jako s českým dabingem. (Kdo sleduje seriál 24 hodin s dabingem mi dá zapravdu). Jinak jsem ale celkem spokojen. Děj pěkně odsípá, pořád se něco děje. Do toho hraje napínavá hudba a nutno říct, že subwoofer který mám pod stolem dostal pořádnou šanci se předvést. Takže stačilo ještě víc zatlačit na pilu a byly by z toho slušné čtyři, takhle je to někde mezi./// Celkem 70%/// ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)
  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno