Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Abstinenční příznaky z nedostatku Jacka Bauera se začli dostavovat rychleji než jsem čekal. Proto jsem vlastně STRÁŽCE z propadliště dějin vůbec vyhrabal. Můsím říct, že Kiefer Sutherland mě v tomhle ohledu nezklamal, prostě už tyhle role umí a Michael Douglas se na starého páprdu taky slušně ohání (jak herecky tak i pěstmi). Největším záporem celého filmu je scénář, čož je docela zvláštní, když měli pod rukama takhle kvalitní námět. Ale jinak je to celkem příjemná jednohubka na pošmourné dopoledne. 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 30.12.2010 - Film je jasný ODPAD!, ale za 5 hviezdičkový slovenský dabing si tie 3 hviezdičky zaslúži. Jacka Bauera totiž môže dabovať jedine MAROŠ KRAMÁR. Som rád, že si to v MARKÍZE (narozdiel od chorých mozgov pripravujúcich kedysi dabing 24 pre STV) uvedomili. (30.12.2010) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svižný nástup, kdy se načrtne slibně zamotaná zápletka a představí sympatičtí hrdinové (Douglas se Sutherlandem se snad pro tyhle role narodili), bohužel bere za své s příchodem dějového zlomu v půlce, kterým odstartuje x-tá variace na Uprchlíka se všemi klišé, nevěrohodnými odpuštěními a mdlým finále jako bonus. Není pak ani divu, že se z vás těch sto minut, a pár drobných navrch, vypaří už se závěrečnými titulky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Seriálový macher Clark Johnson dostal do rúk ďalší potenciálne sľubný kšeft a ďalší, ktorý sa točí okolo veľkej akčnej hry. A nesklamal. Tentokrát však netreba ochraňovať mafiánskeho bossa, ale rovno prezidenta. 'The Sentinel' je určite skromnejší počin, než predchádzajúci megatrhák. Akcie a napätia sa tu divák dočká síce inou formou, ale počas filme je stále na čo pozerať. Scenár nie je až taký deravý, len škoda, že len tá ústredná zápletka pôsobí dosť primitívnym dojmom a všetko sa to popritom tvári ako najvážnejšia filmová dráma s najväčším humanistickým posolstvom. Podporné elementy ako hudba, kamera a zapojenie moderných technológií len podporili lepší imidž filmu. Herci sú v pohode, no všetko je iba v úrovni nadpriemeru. Douglas je však stále vo forme a ani po troch rokoch, keď mi vyrazil dych v pohodovej akčnej oddychovke, ešte nepatrí do starého železa. 75%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama