Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po všech těch sterilních a bezduchých Avengerech a ostatních příbuzných humáčích, jsem se po dlouhé době zase u zfilmovaného comicsu dobře a nostalgicky pobavil. Škoda, že podobné kousky se už dneska netočí. Ne že by to bylo dílko nějak výrazně temné nebo dospělé, ale na nic si nehraje, nebere se příliš vážně, jeho triky jsou z dnešního pohledu nádherně kulervoucí (vedou Violator a hlavně Malebolgia s celou svou pekelnou armádou) a celkově mě zkrátka bavilo stokrát víc, než současné namachrované comicsové blockbustery. A krátký gag s clownovými připosranými spodkami byl fakt dobrý úlet. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto celkom očividne a priznane brakové béčko vo mne vyvoláva rozpaky. Zlá grafika, lacné efekty, opulentné prehrávanie, "cheesy" akcia, príbeh je nedotiahnutý, plný scenáristických klišé a akoby na kolene narýchlo pozliepaný z prvoplánových nedotiahnutých úlomkov, hrozná kamera, nemožný až amatérsky strih... ALE... zvláštna insitná práca so soundtrackom, humor, postava klauna a jej rôzne hlášky, gagy, eskapády, až mindfuckové drobnosti a schválnosti, ktoré autori podľa mňa museli zámerne preháňať, koncentrovný filmový gýč deväťdesiatych rokov... buď je to absolútny "prúser", alebo jednoznačný guilty pleasuer, každopádne jeden z najprapodivnejších komixových filmov, aké kedy vznikli ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Áchjo.. Tak od tohodle filmu sem zase jednou čekal něco úplně jinýho. Místo temného akčního hororu se mi dostalo naprosto odfláknuté slátaniny, bez špetky napětí, s nemožnými hereckými výkony, nulovým příběhem a totálně nesmyslným dějem. John Leguiazmo, jako šáša je vyloženě nesnesitelný (byť dabing taky udělal svoje), mentorující stařík jakbysmet (navíc nám neustále říká, co se stalo / stane/ děje) a největší kekel sou triky. Jak s tímhle proboha někdo může jít do kin. 5 let po Terminátorovi 2 a 4 po Jurským parku. Bože... Dovedete si představit, kdyby to neska natočil třeba Alex Proyas? Kdyby opravdu vytáhl do bitvy armádu Pekel a Nebes. Kdyby Spawn zůstal hlavní a zároveň zápornou postavou? Kdyby mu do té války šel po boku ten malý psík? Kdyby Satan byl namaskovanej, a digitálně upravenej člověj s velkejma rohama? (třeba Jim Carrey)?? A kdyby tam nebyl ten podělanej ŠAŠEK!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. (Can't You) Trip Like I Do - Filter/The Crystal Method [4:28] ,2. Long Hard Road Out Of Hell - Marilyn Manson/Sneaker Pimps [4:21] ,3. Satan - Orbital/Kirk Hammett [3:45] ,4. Kick The P.A. - Korn/The Dust Brothers [3:21] ,5. Tiny Rubberband - Butthole Surfers/Moby [4:12] ,6. For Whom The Bell Tolls (The Irony Of It All) - Metallica/DJ Spooky [4:39] ,7. Torn Apart - Stabbing Westward/Wink [4:53] ,8. Skin Up Pin Up - Mansun/808 State [5:27] ,9. One Man Army - Prodigy/Tom Morello [4:14] ,10. Spawn - Silverchair/Vitro [4:28] ,11. T-4 Strain - Henry Rollins/Goldie [5:19] ,12. Familiar - Incubus/Greyboy [3:22] ,13. No Remorse (I Wanna Die) - Slayer/Atari Teenage Riot [4:16] ,14. A Plane Scraped Its Belly On A Sooty Yellow Moon - Soul Coughing/Roni Size [5:26], ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komiksová hvězda, Spawn, určitě není, ale tenkrát si mé srdce potom co se na toho chudáka černocha vylila ta kyselina, bez problémů dostal a já si ho s chutí zamiloval. Sice to všecko není bůhví jaký zázrak oproti takovým komiksomaniakům typu Spidermana nebo Supermana nebo do třetice Batmana, ale zase je to hrdina, který se na kazetách v půjčovnách objevil a u nás především sklidil nevídaný úspěch. Byla legrace vidět něco takového. Je to sice průměrná banalitka, ale nezapomíná se na ní. Přitom v televizi je taky docela často a stále dokáže bavit. Na jednu stranu je to neskutečná blbost, ale jako malý jsem to s radostí žral a hlavnímu hrdinovi za svým cílem s nadšením fandil. Pomsta jako pomsta, i když jich je ve filmech stovky, každá je nějaká, tahle je ale extra drsná a těžko zapomenutelná. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Terryho Fitzgeralda si mohol zahrať Edward Norton, no na projekte sa nemohol zúčastniť kvôli natáčaniu filmu Hráči (1998). (m.a.t.o.)
  • Al Simmons bylo jméno spolubydlícího Todda McFarlana. (HellFire)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama