Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zábava na n-tou. Po dlouhe dobe jsem videl vyborny trash, u ktereho jsem se rezal skoro cele dve hodiny. Temer vse na tomto filmu je spatne, ale takovym tim spravnym, zabavnym zpusobem. Plejada hereckych jmen predvadi takra sebeparodicke vykony, digitalni triky ve mne vyvolaly nostalgicke vzpominky na Spawna (a podle toho, co jsem slysel a cetl, tak nejen ve mne), ale to porad neni nic proti tem dialogum, pratele. Co slovo, to perla. Jestli mate radi spatna becka (v tomhle pripade s ackovym rozpoctem), nenechte si pekelneho jezdce ujit... Stoji to za to :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejstupidnější komiks za posledních několik let s nehorázně tlemícím se Nicolasem Cagem, jehož příčesek je zajímavější než on sám. Ghost Rider je absolutně nulový a Johnson je lůzr první kategorie. Dalo se vymačkat aspoň něco, přece jen tématicky to není tak úplně zabité. Ovšem to by si Johnson nesměl hrát na rádoby borce, který dokáže efektně pospojovat romantiku (nic moc), akci (málo) a mysterióznost (k smíchu). Rádoby mýtický děj opředený legendami je asi stejně záživný, jako řádění samotného Ghost Ridera. A to nemluvě o faktu, že režisér vykrádá kde se dá (kdo v závěru nevídí Bladea, nechť si koupí brýle). Nějak extrémně to nevytrhne ani nehorázně rajcovní Eva Mendes. A ta tuna trapných klišovitých keců všude kolem ? To tu dlouho nebylo. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak to zas jednou byla pěkná číčovina. Ghost rider bohužel patří mezi tu sortu komiksovek, které už od začátku ubíjí samy sebe svým scénářem. Jako každá jednička nám nejdřív osvětluje, jak se hlavní hrdina stal tím čím je a tak celou první půlku sledujete, jak Cage skáče přes helikoptéry a podobně. Když se však podíváte na zbývající čas, tak zjistíte, že už vám ho na akci moc nezbývá, a taky že se jí moc nedočkáte. Maximálně tak na vás někdo vybalí hlášky typu "Ty mě neznáš, ale já ho miluju!". Herci se vyvedli tak na půl. Cage je docela fajn, ale strašně přehrává a má příčesek. Mefisto "Kapitán Amerika" vypadá jako po rakovině a Mendes je sice hezká, ale má velkou prdel. Nejhůř je na tom ale hlavní záporák. Strašný cucák, navíc žvatlá kraviny ("Jmenuju se Legie, protože je nás mnoho") a ještě k tomu je to pěkný idiot. Je nesmrtelný a nasaje do sebe duše, jen aby ho Cage díky tomu mohl zkrouhnout. Kdo se však povedl byl starý Ghost rider a špekatá pankáčka, co jí Cage zachrání. Abych ale jen nehanil, samotný Rider a jeho motorka byli dost styloví a když to rozjeli, byla to fakt zábava. Pokud se do dvojky ubere keců a přidá akce a pořádný záporák, nemusí to dopadnout vůbec špatně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na 'Ridera' som sa tešil porovnateľne ako na 'Transformers', no po zmietnutí kritikou, svetovým aj tuzemským hodnotením som sa rohodol nevyhodiť za kvalitné kino pol môjho týždenného vreckového a teraz toho ľutujem. Ľútosť síce obchádza také aspekty akými sú herecká vyspelosť, scenáristická logickosť a zhmotnenosť postáv, no to mi v tomto zábavnom kúsku, ktorý predviedol Cage a spol. viac-menej neprekážalo. Sklamaný som bol viac z nijak zvlášť prevedených súbojov a ukrutne trápnou, no musím povedať doslova debilnou lebkou, ktorá je to prvé, čo si na 'ohnivákovi' divák všimne. Každopádne som bol ale prekvapivo spokojný a budem rovnako ak sa pokračovanie rozbehne. Cage na to kažodpádne ešte má a na svoj vek vyzerá bohovo akčne. 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

O Ghost Rideru se mluví už poměrně dlouho. Neustálé odklady premiéry, a poměrně slušné ukázky neustále zvětšovaly moji zvědavost a tak, když Palace Cinemas uvedlo film v Black Boxu, nelenil jsem a šel jsem. Posilněn dvěma pivy (v plechovce za 35,- jedno) jsem se usadil v sále a čekal co bude. Úvod byl poměrně fajn, stylovej. Následující cca desetiminutovka byla poměrně k nevydržení. To, co následovalo potom se nedá nazvat jinak, než "Hodina a půl 'Guilty Pleasure' v té nejčistší formě, jakou si jenom dovedete představit". Ten film je Úlet! Totální! Scénář je mimo, herci jsou k sežrání (Eva Mendez v restauraci) a ve svých rolích se dokonale vyžívají. Nicolas Cage je komik, Sam Elliot prostě je, film má několik nádherných záběrů (až mě mrazilo) a ta závěrečná titulková skladba je naprosto luxusní. Film je opravdu neskutečně zábavnej (je tak blbej, že to prostě nemůže být myšlený vážně) a já prostě nemohu jinak. Dávám slabších 5 hvězd a chci pokračování! A chci ho HNED!!! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Cageův (Johnny Blaze) příčesek si každý den vyžádal tříhodinovou aplikaci. (imro)
  • V záběrech, kdy se Johnny Blaze (Nicolas Cage) promění v Ghost Ridera, museli tvůrci triků odstranit hercovu hlavu a na ramena mu umístit hořící lebku. Jelikož ale pak nemohl použít oči ani ústa pro vyjádření emocí, rozhodl se režisér zobrazit jeho duševní stav pomocí zbarvení plamenů: když se rozvášní, plameny se rozpálí doběla, když zesmutní, plameny se naopak utlumí a zmodrají. (Pumiiix)
  • Johnny (Nicolas Cage) se po první proměně zraní na lopatce, ale když se večer prohlíží v zrcadle, zranění není vidět. (GreatestFan)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama