Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětský film o přátelství, zradě a o velkém námořním dobrodružství, které začíná hned za humny. Parta vesnických kluků plánuje ve své skrýši za vsí výpravu na moře. Chlapci nejprve složí krví spečetěnou přísahu, potom si rozdělí hodnosti a nakonec začnou s pečlivými přípravami. Shromažďují zásoby jídla a vše, co budou k výpravě potřebovat. Vyrazit by chtěli prvního srpna ráno, ale protože rodiče nemají pro jejich hru pochopení, staví malým námořníkům do cesty neustále nové a nové překážky. K rozkolu však dochází i v samotné partě cestovatelů, do které je přijata i slovenská holčička Katarína... Jak dopadne soupeření mezi kapitánem Jakubem a prvním důstojníkem Bohoušem uvidíme v dětském filmu o všedních starostech a o touze po dobrodružství, který podle námětu Ireny Dobrovolné natočil režisér Zdeněk Flídr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o dětech a pro děti. Parta kluků si hraje na námořníky a hodlají vyplout na moře, ale musí překonávat řadu obtíží, hlavně s tím, jak zajistit potravu pro posádku. A tu se setkávají s neporozuměním dospělých, kteří je trestají za krádeže ve spižírnách, na třešních, ve sklepech, až nakonec "dojedou" na to, když sbírají klásky na poli a večer náhle vypukne požár stohu. Děti si totiž hrály na poli také si sirčičkami. A to se nemá. Film s trochou poetiky mohl dětem dost říci, ale myslím, že moc v kinech neběžel. Herecké výkony hodnotit nelze, těch dospěláýků tam hrálo pomálu, děti se snažily hodně a byly režijně zvládnuty vcelku dobře. Jen si tak trochu říkám, kolik trestných činů tam bylo rodiči napácháno z hlediska našich dnešních zákonů - tělesné tresty, pokus o topení kotěte, pokusy vnucovat dětem názory rodičů za správné... Byl to zvláštní svět, ta "totalita"... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky, a to ještě přidávám. Režie je veskrze mizerná, po nějaké poetické letní atmosféře není ani stopy, a pokud už se něco zajímavého děje, tak dojem pohřbívají špatní herci v dětských rolích. A těžko říct jestli za to vůbec mohli, protože díky prapodivnému scénáři působí jejich dialogy nepřesvědčivě šroubovaně. Buď jen tak poskakují po louce a sborově zpívají, nebo vedou dospělé řeči. Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Krásná česká vesnička, typické české léto, stohy na poli a dětské hry a vylomeniny plné tajuplnosti, která v dětských myslích tvoří podhoubí pro celo prázdninové dobrodružství, nikomu nechybělo opravdové moře, videohry ani nic podobného, stačilo jim sluníčko, třešně a kamarádství, skvělý element je tu slovenská holčička Katarína, která svojí malebnou slovenštinou přidá celému příběhu milý rozměr, kdo má rád Čechy a léto podívejte se na děti a jeich hry na námořníky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že dnešní děcka znají akorát tablet a mobil. Vidím to na synovečkovi. Je o mnoho ochuzen. Na co pak budou děti v dospělosti vzpomínat, to fakt nevím. Příběh je opravdu jednoduchý a nic zvláštního nevykresluje. Parta kluků si hraje za vesnicí na námořníky a lumpačí. My jsme zase měli raketu lítající do kosmu, která popírala všechny možné a nemožné fyzikální a přírodní zákony. Krásně jsme se vyřádili. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Parta kluků, jejich hry a s tím spojené lumpárny. Obyčejný vesnický příběh dětského světa. Dnes má snímek historickou hodnotu hlavně v tom, že ukazuje, jak se děti zabavovali v době, kdy nebyli mobilní telefony, mp3 přehrávače a videohry. Žádné složitosti tu nehledejme. Příběh je jednoduchý a pro dětského diváka srozumitelný. Příjemná připomínka dětských let pro ty, co vyrůstali na vesnici. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen v malé vesničce Božejovice v Jižních Čechách na Táborsku. (mcamino)

Reklama

Reklama