Reklama

Reklama

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

  • USA DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strýček Skrblík se vydává se synovci do Egypta, aby našel magickou mapu ukrytou v pyramidě. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání. A dobrodružství pokračuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Mnohých ľudí sklamala nová animácia - chápem, ich, vyrástli na tej starej, ktoré nebola taká farebná a ani také detailná. Ja som bol tiež zvyknutý na starú a tento "prechod" bol trocha nezvyk, ale rozhodne za to nemôžem brať body. Animácia je veľmi kvalitná aj keď je iná a popravde musela byť nutne vylepšená - bola predsa len skoro 5 rokov po seriále a vtedajšie deti boli už naučené na kvalitnejšiu, muselo sa ísť z dobou, nedá sa všetko postaviť iba na príbehu, snaha preraziť s niečim hnusne naanimovaným čo má super príbeh je asi ako presadiť sa dnes s čiernobielym filmom. Príbehu sa nedá myslím nič vytknúť, je rovnako ako celý seriál veľmi zábavný a seriálu meno rozhodne nekazí. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Natočeno pouhé tři roky po začátku legendárního seriálu, navíc režírované dvojkou stojící za nejlepším Asterixem (a překvapením pro Cézara)... A je to až neuvěřitelné, jak je to kvalitativně neporovnatelné se začátky seriálu. Příběh je vyloženě dětinsky podaný (což se nemůže rovnat se seriálem) a třeba taková animace je místy až hnusná. Když si dnes pustím první epizody, je z nich cítit úmysl udělat inteligentní dětskou zábavu, navíc je to podtržené vynikající prací animátorů srovnatelnou s tím nejlepším, co Disney nabízí ve svých starých celovečerácích. Obrovské zklamaní. (Navíc jiný dabing u Rampy připomínající tupostí Goofyho je děsný a jen ukázal, co dokázal vykouzlit Heřmánek). Tohle je vyloženě pro nejmenší. ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu jsem zde pozoroval jisté odchylky. Animace byla mírně pokročilejší, ale ke kačeřím hrdinům se ne vždy hodila. Příběh byl celkem zajímavý, ačkoliv se jednalo o recyklaci seriálového dílu, kdy se Hamoun pokouší získat lampu s džinem, stejně jako skrblík. Menším zklamáním byl pro mě český hlas Rampy - z nějakého důvodu Karel Heřmánek chyběl - nicméně naštěstí toho v tomto snímku moc nenamluvil. Finální hodnocení: průměrný animovaný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,115,724Tržby Celosvetovo $18,600,000║ Kino film o káčerovcoch má všetko čo má aj seriál, dávku dobrodružstva, akcie a hlavne zábavy, takže staré dobré časy odohrávajúce sa v Káčerove opäť uspokojili. /80%/ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak mám Kačery moc rád, tak musím objektivně uznat, že film je slabým odvarem seriálu. Pořád tu jsou ti samý hrdinové a pořád jsou přibližně stejně vtipný, ale celovečerní hábit jim nesluší. Zápletka je tu moc roubována a štelována, aby utáhla délku filmu. Navíc není ani nikterak originální. Škoda, film působí jako natáhnutý průměrný díl jinak vynikajícího seriálu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • I když se jedná o kreslenou pohádku, výroky Džina si navzájem odporují. Po osvobození z lampy se ptal dětí, zda už padl Řím a tvrdil, že v lampě byl uvězněný 600 let. Kreslená pohádka je situovaná do 20. století a pád Západořímské říše se datuje do letopočtu 476. (Nick321)
  • Jméno hlavní záporné postavy černokněžníka Merlocka vzniklo kombinací jména Merlin (kouzelník z artušovských pověstí) a anglického slova „warlock“ (čaroděj). (Nick321)

Reklama

Reklama