Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí filmový ST by potřeboval ze všeho nejvíce přitlačit na tempu a na emocích. Zápletka není zlá (snesitelně navazuje na předchozí díl), dokonce dojde i na jeden celkem drsný zvrat, ale vzhledem k tomu, jaký je tu na Kirka vyvíjen tlak, to není zdaleka tak působivé, jak by mohlo. Na druhou stranu je film z hlediska celkové kvality poměrně konzistentní, takže tu vyloženě skvělé scény nestřídá nudný balast a naopak - od začátku do konce se totiž jede na vlně mírného nadprůměru. I tak ale pociťuji lehké zklamání z nevyužitého potenciálu. S lepším režisérem z toho mohl být mnohem výživnější snímek. Svižnější, napínavější, emotivnější. 60 - 70 % ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty fanoušky, kteří (být v té době na živu) návrat Spocka chtěli. Raději přijít o kapitána/admirála Kirka než o geniálního Vulkánce. Takže díky tomuto vstřícnému návratu jsem na oplátku vstřícná v hodnocení. Jako film Hledání Spocka místy moc nefunguje, ale jak říkám, za vrácení Spocka to stojí. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Spock na reziserske stolicce aby si natocil Patrani po Spockovi, zajimave. Jedna se o prime pokracovani predchoziho filmu, takze nezbytne videt vzhledem ke kontinuite pribehu, ale chybi tomu stava a cele je to o uroven niz. Akcni a evil element zde plni klikngoni v cele s Christopherem Lloydem a nemuzu si pomoc, ale pusobi na me jako parodie. Alespon to zachranuje jejich pejsek, ktery utekl Carpenterovi z maskerny The Thing a pasaze se zajimavou Vulkanskou mytologii. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebaví mě to rozhodně jako "Star Wars", ale těm filmům se musí nechat, že do sebe něco mají. Sice mi trochu vadí, že se Spock vrátil, tedy ve smyslu příběhového, ale bylo to aspoň provedeno způsobem, který je snesitelný. Jsou tu výborné scény s Klingony a obecně na planetě jsou tu výborné nápady. Není to ale nijak velkolepé sci-fi. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Sice slabší, než ST II, ale pro mě, během těch let, velmi osobní film, krom ST V, samozřejmě. Efektů, včetně klasických modelů, kam se podíváš a za naprostý vrchol (z úhlu pohledu ST podivína) považuji přílet Enterprise do doku a její (poněkud nelegální a neplánovaný) odlet;-) Dr. Emmet Brown jako klingonský kpt., je šílený (typický klingon, no:) a bezchybný. Ostatně, kde Krištov Lloyd není, že? Výměna postavy poručíka Saavik, je sice nevítaná, ale Robin Curtisová je v této roli ok. Speciální bonbónek pro zasvěcené jest přítomnost, (zde již 86 leté) démonické paní Danversové z Hitchcockovy Rebbecy, v roli nejvyšší kněžky T´Lar (ještě že ji ten synovec uprosil) a krátké cameo na můstku Excelsioru, které Scotty označil za necky:) kde máme budoucího (a v prvních 2 s., poněkud neotesaného) agenta, Alberta Rosenfielda z Twin Peaks;-) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama