Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

mcb 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukecaný a zbytečně natahovaný přídomek Khanova hněvu. To, co se mohlo odbýt na začátku filmu v úderné desetiminutovce, je zde prodlouženo celovečerní stopáž, kde ústředním cílem není nic jiného, že znovu nechat posádku Enterprise, aby se shledala se Spockem. Což je zábavné tak maximálně pro trekkies, pro ostatní je vše mechanické, neopodstatněné, výplňové a především dlouhé. Nuda k nevydržení. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pátranie po Spockovi je príjemne plynúce pokračovanie, ktoré ďalej kráča v nastúpenom kvalitatívnom trende predošlých dvoch dielov. Veľmi oceňujem, že sa na scéne ukázali aj moji obľúbený Klingoni. Niektoré pasáže si síce zaslúžili trochu viac rozpitvať, ale celkovo ide o kvalitné scifi dobrodružstvo. 75 % ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

třetí filmový Star Trek nemá ani hloubku a přemýšlivost jedničky, ani svižnost a akci dvojky a i když třeba Christopher Lloyd jako klingon celkem potěší, dohromady je to spíš průměr. Sice koukatelný a vyloženě neurážející, ale na rozdíl od prvních dvou filmů nenabízí žádný zapamatovatelný moment. Jo a Shatner ty vážné momenty moc neumí a i když ani předtím nebyl žádný oscarový herec, tady je to hodně vidět...60% ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi je plné roztomilých (typicky trekovsky laciných) scén a berliček, závěr přeexponovává přátelství mezi Kirkem a Spockem do roviny intimní romantiky a z hereckého přednesu klingonské posádky je vidno, jak asi náročné je vžít se do postav válečníků, kterým rozsedl čelo půl tunový pavián. Na druhou stranu je tu výborný McCoy a jeho vtipné hlášky, Kirk rozdá pár oldskůlových "pěsťovek" a celkem to odsejpá, takže zabavit se tím, máte-li rádi ST a jeho protagonisty, docela dá. 2-3* ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší film s original crew. Spock dokonale režíruje, rodina dokonale hraje, James Horner má dokonalou hudbu, dokonalej děj a zápletka, prostě koncert všeho NEJ NEJ NEJ. Když vidím úvodní retro záběr stylu Spock´s Funeral, následně dokonale provedená (hudebně a kamerově) scéna pohybem kamery po listnaté krajině a zabrousí na rakev a objeví se Star Trek III - The Search For Spock, proběhne mi mráz po zádech a naskočí husí kůže. Záběr proti slunci krz vetřem ohýbané koruny stromů, joj... sekvence "kradení" Enterprise, zadávání autodestrukce, Genesis sundown...atd. atd. Sledování tohoto filmu je srovnatelný se sexuálními zážitky (bez nadsázky!). PRo mě - nejlepší film s původní crew. Space....the final frontier... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)
  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno