Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdné flotily je tentokrát překvapivě zakryt mystičnem, ale bohužel velmi unylým. Nepomáhají zdlouhavě podané dramatické dialogy, zvraty značící nastavovanou kaši, u které tvůrci neví, jak dál, ani trestuhodně sterilní prostředí prokládané směšnými triky (Klingonský pes mě bude strašit ještě dlouho). První hodinu tak zachraňují jenom obrazy z Genesis a neskutečné Shatnerovo charisma, bez kterého by se snad Enterprise z důchodu (mimochodem kolikátého už?) nevrátila. Až ve chvíli vyjednávání s Klingony se rozpoutá něco, co se dá konečně nazvat dobrým sci-fi. Způsobuje to Kirkova odhodlanost, věrohodné a hmatatelné pouto ke Spockovi a několik dějových kliček, které dokazují, že i ve Star Treku se můžeme dočkat přidání emočního plynu. Konec jedné tváře tak v tomto díle přichází za vteřinu dvanáct. Opakovat napočtvrté to, že si Scotty vážně nikdy neodpočine a že James T. Kirk by pořád byl rád kapitán, už by byla cesta do pekel. Naštěstí z toho byla nezapomenutelná Cesta domů. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli-že má tenhle film nějakou zásadní vadu, pak je to příšerná, příšerná předvídatelnost (tedy až na jednu věc, kterou vykvákati nemohu, neb by to byl spoiler velikosti jezera Issyk-kul v Kyrgyzstánu a musel bych se za spoiler ztrestat useknutím malíčku na levé noze. A já mám svůj malíček rád). Všechno ostatní ale naštěstí funguje (byť mhouřivě hledím na někdy trošku otravné pseudo-citové výlevy), postavy jsou zábavné, dýchá z nich nadšení pro další společnou práci a všeobecná komornost a civilnost příběhu je osvěžující, pročež zvlolávám: smrt každodennímu zachraňování široširého kosmu. Krleš. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po skvělém druhém dílu kvalita této sci-fi série opět klesá. Režie se tentokrát ujal představitel Spocka a i když jsme se s jeho postavou v předešlém dílu rozloučili bylo jasné, že to tak nezůstane napořád. Bohužel pátrání je to docela nudné a i když se zde konečně objevují legendární Klingoni zábava se nekoná. Minimum akce a napětí není zárukou kvalitní podívané. A zase se mi do dalšího dílu moc nechce. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty fanoušky, kteří (být v té době na živu) návrat Spocka chtěli. Raději přijít o kapitána/admirála Kirka než o geniálního Vulkánce. Takže díky tomuto vstřícnému návratu jsem na oplátku vstřícná v hodnocení. Jako film Hledání Spocka místy moc nefunguje, ale jak říkám, za vrácení Spocka to stojí. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama