Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Během filmu jsem míval pocit, jako kdyby se tam Shyamalan několikrát osobně zpovídal. Měl taky někdo takový pocit?

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

miluju pohádky, čim jsem starší, tím víc, pro mě, úžasnej film, zcela nekriticky plnej počet, chyby nevidim :-)))))

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

vubec jsem nepochopil o co tam slo. Celej film jsem jaksi nepochopil

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

ja som spokojny...film kde zabije rozpravkovy vlk kritika filmov...je potesujuce ...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Flipper

Flipper (hodnocení, recenze)

No ja by som povedal, že to je s Happeningom na rovnako. Osada je asi najprepracovanejšia.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

tak, vratim sa k mojmu poslednemu diskusnemu prispevku - Shyamalan natocil happening, a asi nebudem daleko od pravdy ak poviem ze lady in the water bolo zvladnute lepsie... sonnak - i ja sa smejem co som napisal ;) ze to bude masakrica a podobne.. ;))) veru ze nebolo to tak... ah jaj

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

a je to ako som vravel.. film tocil ako pribeh ktory kedysi napisal pre svoje deti ako rozpravku na spanie.. takze;)))) bavime sa o niecom o com aj sam shyamalan vedel ze to nebude hit pre verejnost.... a prave prichadza s novou snimkou THE HAPPENING a myslim si ze nam to vynahradiii... bude to asi riadna masakrica.. trailer a ohlasy maju tu spravnu stavu..

krivator

krivator (hodnocení, recenze)

Mám rád filmy Shyamalana, vždycky nějak překvapí, mají něco osobitého, kamera úžasná... Lady In The Water nezklamala, pravda, některé části byly až nesmyslně překombinované (chlapeček mající vize v krabicích od cornflakes, jeho otec - luštitel křížovek...), nepříliš vkusná až dětinská scéna před smrtí filmového kritika se dala vynechat... Ale celkově tam byla taková neotřelá poetičnost, a ty Storyiny oči...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Bluntman: neřekl bych, že se na ně vyflákl. Vrchol byl přece ve Vesnici. Ale v Ženě ve vodě, pravda, není snad žádná.

Wolverin

Wolverin (hodnocení, recenze)

Dobře a zručně natočený, ale ten svět, který si Shyamalan vymyslel je boužel hodně jednoduchej a až trapnej.. 60%

gjk79

gjk79 (hodnocení, recenze)

Vadí mi na Shyamalanovi že je přesvědčen o své mimořádnosti a genialitě a nelibě nese jakoukoliv kritiku.Četl jsem a viděl pár rozhovorů.Prostě mám z něho takový pocit.Třeba to není pravda ale na mě to tak působí.Proto jsem napsal namyšlenej.Slovo vůl jsem trochu přehnal přiznávám.V ženě ve vodě jde vidět jak nesnáší kritiky.Kdyby nebyl namyšlenej tak by se na ně vybodl.Natočil jen 2 dobré filmy (šestý smysl a vyvolený) a stále se opakuje.Ale je to jen můj názor určitě máte jinej. :)

nses

nses (hodnocení, recenze)

Svely namet.A ci by sa dal lepsie natocit ? Neviem, mne sa to jednoducho pacilo, cize za 5*. Myslim, ze podaktori pristupovali k tomuto filmu v Znameni zlych recenzii.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Aby sme mohli troska viacej mudrovat kto je Shy skusme si pozriet bonusvoy material z natacania tohoto filmu na dvd a mozno potom lepsie porozumiete tomu vsetkemu. Inak su to len prazdne reci..

gjk79

gjk79 (hodnocení, recenze)

PADDY> vtipálku :) Já ho jen prostě nemám rád jako člověka.ale jeho filmy podle toho nesoudím,některé jsou dobré.

zlabus

zlabus (hodnocení, recenze)

To. že Žena ve vodě dostala 4 nominace na Razzie považuji za největší ostudu těchto cen. :-/ Přeci jen aby film skončil ve společnosti takových "klenotů" jako Basic Instinct 2 je téěř urážka.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

předevčírem jsem na to šel do kina s kámoškou a uvnitř jsem zjistil, že jsme jediní, kdo se na film dostavili, to je úroveň.

tančísvlky

tančísvlky (hodnocení, recenze)

skutočne nejde inak ako 5 hviezdičiek,aj keď dej skutočne miestami komplikovaný ,filmársky je to pastva ,pre celé telo . Shy je skutočne skvelý človek...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Aby to nakonec nebopadlo, že se bude stále jen čekat na jeho další snímek...

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

to tak dopadne ked clovek caka kremese a dostane banany v cokolade..
ludia - skuste sa na to pozriet z inej stranky, Shyamalan proste stupa na hranice mystiky a snazi sa v tom ostat - skusil teraz trosku fantazijne - nabuduce mozno pripravi nejaku napinavu slehu..
netreba ho zatracovat - je to PAN REZIZER podla mna.. vie z mala vytazit vela- bohuzial aj z vela malo.. Pockajme si na jeho dalsiu snimku.. btw - dama ve vode - uplna pohoda od Shyamalana s dobrou hudbou - jednoducho - ani vela ani malo.. je uz jeho smola ze natocil 6ty zmysel - taku vec sa prekonat len tak nepodari..

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Proč mám dojem, že ta hubatá čínská studentka vůbec nebyla Číňanka, ale Korejka?

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

numi: V Ostravském Cinestaru jsem to nestihl a teď už to tam nedávají, tak si musím pomoct, jak se dá;-)

numi

numi (hodnocení, recenze)

runner: Ja byl v Cinestaru v Ostrave v den premiery v 16:45 a bylo nas tam devet...

misstake: Fanda Shyamalana? Tak šup, šup do kina! Žádné titulky!;o)

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

Zdá se mi, že Žena ve vodě měla dost slabou reklamu, nevšiml jsem si, že by na ni proběhla někde nějaká reklamní kampaň. Proto možná runner seděl spolu s dalšími pěti členy čsfd sám v kině:-). Nebýt čsfd a nebýt fanda Shyamalana, tak ani nevím, že film existuje.
Btw. Nemáte někdo k filmu české nebo aspoň anglické titulky?

runner

runner (hodnocení, recenze)

A z oblastního fanouška runnera vše za 4 dny vyprchalo, ale i tak hodnotí vysoko, ale u Shy zatím nejníže. btw. v kině nás bylo pět (mluvim o Hradci Králové, po čtyřech dnech od premiéry ve večerní hodinu (21:15)).

Tosim

Tosim (hodnocení, recenze)

Místní fanda Shyamalana Tosim akorát nedával pozor a spletl se.

Raymar

Raymar (hodnocení, recenze)

Je zajímavé, že místní fanda Shyamalana Tosim zřejmě od Manoje očekával další 5'> film a hodnotil již předem. Po shlédnutí si ale uvědomil, že se přepískl a změnil hodnocení na 3'>. Možná to byla jenom změna názoru, když Ženu ve vodě viděl podruhé, ale...

numi

numi (hodnocení, recenze)

sonnak: Jsem to prostě nevydržel... ;o) Už se ale těším do kina..! Tři týdny to už teď vydržím... ;)

PADDY

PADDY (hodnocení, recenze)

Trailer vypada dost zajimave. Dokonce se mi o tom druhy den zdalo.Uz se moc tesim.

Blackhead

Blackhead (hodnocení, recenze)

Butch: To je zajimave, protoze Soundtrack z Vesnice je povazovan za jeden z nejlepsich poslednich let. Nehlede na to ze hudba byla nominovana na Oscara.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

numi: ROFL, tak tady máš pravdu, hold některší jsou jednodušší :D ___ listr: To já bych nikdy neudělal.

listr

listr (hodnocení, recenze)

hele na Tima mi nesahejte :) ale uznavam ze je stale stejny ale patri k malu lidi co si mohou dovolit mit vlastni vizualni styl v hollywoodu, jinak vesnice je supr a tohle bude taky supr a pohadky maji prece lidi radi, obzvlaste v cechach ne :) treba to jednou bude davat Nova na Stedry vecer, pokud to tedy bude opravdu pohadka

numi

numi (hodnocení, recenze)

Dudek: A uz je to tady. Treti komentar a uz je Shyovi vytykano, ze to neni sokujici... ;o)) Burtonovi cest a slavu, ale dvakrat na jeho film stejne nepudu... ;o)

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

numi: Přesně tak, nenávidím podobné komentáře! Jinak já šílenství kolem Burtona chápu :)

numi

numi (hodnocení, recenze)

*** SPOILER VESNICE *** Butch: Dáváš dohromady něco, co jsem neřekl. Napsal jsem, že Shy chtěl natočit romantický příběh a ne romantický film! A romatický příběh to bez debaty je (dva lidé se mají rádi, jednomu se něco stane, druhý položí velkou oběť, aby ho zachránil a všechno dobře dopadne). A můj názor je, že je tenhleten film famózně natočený. To ale neznamená, že Vesnice je famózní romantický film... Pozdravuj tam nahoře!;o)

numi

numi (hodnocení, recenze)

Dudek: Pokud jsi horor nečekal a nelíbilo se, máš na to samozřejmě právo. Já třeba absolutně nechápu šílenství kolem Tima Burtona... A asi by mě za to dost lidí ukamenovalo... ;o) Každý má rád něco jiného. Já jen narážel na komentáře, ve kterých lidi píšou, že se vůbec nebáli a že to je nejhorší horor roku. A prdnou tam jednu hvězdičku. To je pak těžké...

Eddie003

Eddie003 (hodnocení, recenze)

Tosim:Tak to jsem rád,nevím,co se to ve mně hnulo.Konečně tady někdo konverzuje na úrovni;)

Tosim

Tosim (hodnocení, recenze)

Eddie003: Upřímně řečeno, ani mi ten tvůj výpad moc nevadí ;-) Můj komentář je hlavně narážka na POMOVU větu "So lets fuck!" Jinak se stává, že po opětovném shlédnutí (a myslím, že nejen u mě) u určitých filmů názor měním. Takže...uvidíme :-) Tedy, až se k němu dostanu, což v nejbližší době nepředpokládám.

Eddie003

Eddie003 (hodnocení, recenze)

Odpusť mi mou zbytečnou hrubost a nepatřičné vulgarismy,ale když jsem si přečetl tvůj komentář k filmu EYES WIDE SHUT,zmocnil se mne amok a musel jsem vykonat krutou pomstu na tvou adresu.Koneckonců,každý má právo na svůj názor a já to opravdu přehnal.Jinak proti tobě vůbec nic nemám a ještě jednou se ti (hluboce) omlouvám.

Tosim

Tosim (hodnocení, recenze)

Eddie003: A vysvětlit mi důvod své averze ke mě asi nehodláš, co?

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama