Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (534)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Každý nový film M. Night Shyamalana se mi líbí více než ten předchozí a o Lady in the Water to platí taky. Shyamalan tentokrát rezignoval na nečekané pointy, o to více si hraje s atmosférou, a to způsobem zcela brilantním. Film sice působí velmi naivně, čímžto se sám znepřístupňuje velké části publika (filmové kritiky, kteří by chtěli třeba něco namítat, ovšem posílá Shy nevybíravě někam skrze postavu filmového kritika Leedse), nicméně právě postavy, hrdě nesoucí svůj úděl, a stavějící se čelem k realitě, byť zcela nepravděpodobné, jsou nakonec tím nejsilnějším na celém filmu, což je ještě podtrženo solidními ( a několika brilantními) hereckými výkony. Triky jsou výborné, hlavní stvůry, byť počítačové, nepůsobí uměle, naopak jsou velmi přesvědčivé, což v dnešním Hllywoodu není zdaleka běžné (vzpoměňme na všechny (po)tvory třeba v Harry Potterovi 3, nebo i zcela zbytečně digitální Pumy v Ohnivém Oceánu). O hudbě Jamese Newton Howarda nemá cenu se rozepisovat, jeho tóny opět povznášejí film blíže k uměleckému dílu, než pouhé zábavě, a už úvodní animovaný prolog vás dojme. Shyamalan to dokázal. Znovu! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Stalo se, kterému jsem dal stejné hodnocení, vím, že tohle hodnocení je zřejmě prozatímní. Protože tohle je ten typ filmu, na který musíte mít náladu. A já ji zřejmě neměl, takže rozumnější budu, až to zhlédnu podruhé. Pak možná napíšu víc. Momentálně jen řeknu, že postava filmového kritika, který se mýlí a který ve filmu neskončí slavně, mi přišla jako skvělá pomsta všem těm kritikům a že Bryce Dallas Howard je nádherná! ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Shyamalanova Žena ve vodě mě potěšila, nakonec dobrých pohádek není nikdy dost a tahle byla navíc docela strašidelná. Trochu mi vadila překombinovanost (až moc často tam řešili, kdo jsou ti správní lidé), ale ten detektivní nádech byl zajímavý, atmosféra a triky moc pěkné, herci výborní (včetně Shyamalana, který si střihl sakra velkou roli) a opravdu hodně se mi líbil Paul Giamatti, jak herecky, tak jeho postava. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. O tomto filmu jsem příliš chvály či superlativů neslyšel, takže logicky jsem byl připraven na všechno. Ale co jsem viděl, to mě velmi překvapilo a nesmírně zaujalo. Tohle je vlastně taková trochu temná pohádka s nadpřirozenými bytostmi, které dokážou pěkně vyděsit i mne jakožto dospělého diváka. Ale nutno dodat, že ač tohle možná nebyla nejlepší pohádka, že ač tento příběh nabízel několik nelogičností, přesto se jedná o solidní film, který z mého pohledu docela solidně obstál a který mne dokázal přikovat do křesla a napínat mě, co se bude asi dít dál. Shyamalan zkrátka žánr nadpřirozena v kombinaci s thrillerem a fantasy docela dobře ovládá, a toto je další jednoznačný důkaz. Proto nechápu, jak někdo může být z tohoto filmu zklamán. Jistě, Shyamalan už od začátku své režisérské kariéry dokazoval, že má na to napsat a vytvořit nadprůměrně kvalitní film, nedávno jsem totiž od něj viděl jeden z jeho prvních filmů s názvem Úplně vzhůru. A tenhle film mi ho tak trochu připomíná. Asi tím, že oba filmy jsou určeny tak trochu i pro dětské publikum. Každopádně pan režisér tímto filmem v mých očích rozhodně neklesá, naopak si u mne potvrdil status velice kvalitního režiséra, který umí natočit velice zajímavý film. Herecké výkony zde byly dokonalé, pohádkové bytosti zrovna tak. Celé je to prostě perfektně zvládnuté a chvíli jsem uvažoval i o maximálním hodnocení, ale už jsem viděl i silnější a zajímavější filmy, takže tohle je za čtyři hvězdičky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +závěr nebyl úplně nejhorší, má to celkem slušnou hudbu -i když málo výraznou, skoro nic se tam neděje, je to strašná nuda, nezajímavé postavy, slabší obsazení, scénář, režie/// Po přečtení článku v Premiere jsem si říkal, že to s tím Shyamalanem ještě tedy zkusím. V článku bylo zajímavé vyprávění o tom, jak měl režisér svoji představu o filmu, tu přednesl studiu a to řeklo, že se to bude muset radikálně přepsat. Na to jím režisér suveréně zvedl prostředníček a šel to spíchnout k jinému studiu. Jenže s filmem u kritiky ani u diváků neuspěl a film propadl. Po článku mi ho bylo líto, ale teď se směji a říkám dobře mu tak. Je naivní, že si myslel, že mu tenhle scénář projde. Větší blbost jsem dlouho neviděl a ke všemu jsem se šíleně nudil. Shyamalana nemám rád a po tomhle kousku už mu vůbec nerozumím./// Celkem 29%/// ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • I když byl M. Night Shyamalan věrný Disneymu, jeho čtyři snímky vydělaly studiu pouze v kinech 1,5 miliardy dolarů. Kvůli „tvůrčím rozporům“ proto odešel k Warner Bros. Zákulisní tahanice se dokonce staly námětem na knihu s názvem „The Man Who Heard Voices: Or, How M. Night Shyamalan Risked His Career on a Fairy Tale“. (imro)
  • Shyamalan objevil pro svůj film neznámou Cindy Cheung a byl ochotný zaplatit jí z rozpočtu 65 000 dolarů, což je minimum požadované hereckou asociacií. Její agent však žádal rovný milion, ale nakonec se dohodli na sumě 100 000 dolarů. (imro)
  • Námět filmu je založen na povídce na dobrou noc, kterou Shyamalan napsal pro své děti. (imro)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama