Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie pro malé i velké o zázraku, který se stane při hodině chemie... Většina dětí nedokáže pochopit, proč velcí vzpomínají s nostalgií na dobu svého mládí. Malí naopak touží po dospělosti, neboť je pro ně obdobím, kdy si budou moci dělat, co se jim zlíbí a nikoho nebudou nuceni poslouchat. Přesně tohle si myslí kamarádi Hejbal a Kašlík, ale když jim unikátní chemický pokus umožní náhle dospět, nic nevypadá tak jednoduše, jak se zprvu zdálo… Žáky si zahráli O. Havelka a M. Vladyka, jejich rodiče H. Maciuchová, J. Abrhám, J. Molavcová a K. Heřmánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to příjemná blbina. Absurdně pojatý příběh o dvou žácích, kteří po jednom chemickém pokusu předčasně zestárli, ale jen po fyzické stránce. Mentálně jsou stále na úrovni žáků základní školy. A to je čeká poznávání světa dospělých a divák si užije přijemnou legraci, která sice není nijak extra, ale nudou se nezmírá. Přispívají k tomu kvalitní herecké výkony a poměrně slušně vypointované gagy. 60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dva dvanáctiletí kluci v důsledku chemického pokusu se stanou dospělými a je třeba je naučit pracovat a oženit. 1) Chtělo by se napsat, že jde o českou odpověď na americký film "Velký" s Tomem Hanksem, kdyby ovšem Američané nenatočili svůj úspěšný film až o tři roky později. 2) Příjemní herci a svižná režie nedokáží kompenzovat základní nedostatek filmu - neskutečně tupý scénář. V zájmu dosažení "komického" efektu jednají postavy jako naprostí dementi. Ani herecká nadsázka a pitvoření si s hloupým textem prostě neporadí. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnadhodnocenějších "komedií". Nechápu. Mizerný, blbostmi neskutečně natahovaný scénář, režijní vedení pitvorně hrajících herců jak u představení pro jedličkárnu. Ostatně co čekat u pohádkářky. Snad jen ten Nárožný tu má určitý komediální potencionál. Ostatně jako vždy v tomto svém hereckém období. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když major Manďák definitivně rozbil Pepanovu partu, museli naši hrdinové namísto prodeje Brožiků začít žít spořádaným životem. Jára si založil rodinu a zplodil nezbedného syna, zklamaný Pepan se naopak namísto sňatkových podvodů vrhl na vyučování chemie. Po nezdařeném pokusu na svých žácích Horáčkovi a Pažoutovi je sice za trest přeřazen na výuku tělocviku, ale nezapře kriminální minulost a krade alespoň zkumavky. Poté, co Saturnin opustil svého pána a vrhl se na praktikování psychologie prostřednictvím řezání polen a hry zvané "maso", sčuchne se zmatený Jiří s pubertálním Vladykou a vaří vtipnou kaši... Nezapomenutelní Havelka s Vladykou, výborný Nárožný, klasický trouba Heřmánek a kouzelná Maciuchová ve velice televizně-inscenační komedii pro děti s dobrými momenty. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Já se z toho zjevím… Já se Vám na to vykašlu, pořád jenom nějaké takové blbosti…“  Tyhle ty reakce obou předčasně zestárlých dětí na nápady jejich rodičů udělat z nich opravdové dospěláky nějak přesně vyjadřují i mé dojmy z této rádoby ztřeštěné komedie. Nějak mi nešel na rozum ten výchozí předpoklad celého filmu, že když se z desetiletých dětí stanou z fyzického hlediska dospělí (ale mentálně zůstanou na úrovni těch desetiletých) musí se hned začít chovat jako naprostí idioti či dementi. Chápu, že komediální žánr snese hodně, ale na můj vkus to bylo vskutku až moc ztřeštěné.  Zvláště když i některé ty nápady rodičů dotyčných „dětí“ neměly mnohdy od chování jejich potomků zas tak moc daleko. Z hereckého hlediska se mi asi nejvíce líbila Hana Maciuchová coby matka, ovšem jinak je mi líto, ale tohle můj šálek kávy opravdu není. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama