Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Psema 

všechny recenze uživatele

Záhadná mimozemská entita (Greenpeace?) ohrožuje zemi a pokud Kirk a spol. nepřivezou na Zem dvě velryby, pravděpodobně za to lidstvo zaplatí daň největší. Celá zápletka s cestováním časem, unášením kytovců a "zelenou" agitkou je čiré WTF, ale Nimoy si včas uvědomil, že se to nesmí brát moc vážně, čímž Cestu domů prakticky zachránil. McCoy hláškují v nemocnici, Kirk urážející lidi na ulici a Spock používající vulkánský stisk na pankáče v autobuse... na to se nedá zapomenout. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta udeřila na Star Trek s úderností tunového perlíku a tak se odlehčuje kde může. Z vážného sci-fi se Star Trek zvrhává do cheesy komedie více než velmi a celý děj je tak trochu vážně nevážný, nese se hlavně ve znamení ochranářské agitace a dělání si srandy ze studené války, protože jinak je to vcelku jen snůška hovadin a nadsazeného blbnutí. Což není až tak zlé, ale spíše to působí jako amatérská parodie na Star Trek a ne Star Trek samotný. 7/10 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice nemám moc rád filmy s cestováním v čase, ale tady to klidně překousnu... kromě typicky startrekovské akce uvidíte větší množství humoru než je obvyklé - právě díky cestování v čase... mimochodem krádež plutonia z letadlové lodi Enterprise v podání velitele Čechova opravdu stojí za to... A protože velryby by se opravdu neměly vybombit (díky, Nelsone), 80%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)

Reklama

Reklama