Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Po First Contactu jednoznačně nejlepší film nabušený neuvěřitelnými gagy a hláškami (Chekova pobíhajícího po San Franciscu asi už nebudu připomínat). Film vsadil na odhlečenou notu a té se drží po celou dobu. Máme možnost vidět ST z trochu jiné polohy- a to polohy komické. Zajímavost: Scéna, kdy se Čechov ptá policistů nebyla nahraná. Policisté jsou oba skuteční a v rámci autenticity scény jim předem nikdo neřekl, že se zde točí film:-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad vzít vyčerpané jádro posádky Enterprise na výlet zpět časem bylo to nejlepší, co mohlo producenta Harva Benetta a scénáristu Nicholase Meyera po zpackaném Pátrání po Spockovi napadnout. Cesta domů je na startrekovské poměry extrémně odlehčená, nadsazená, plná špičkových gagů a výborně ostavených situací (Čekov pátrající za dob Studené války po "emerikn nuklíjrr vesls", za všechny). Příběh je vpodstatě příjemně uhozený a běží si tak do počtu, aby bylo z čeho tahat humorně-napínavé eskapády, chemie posádky cvrká jako v době dovolené, soundtrack Leonarda Rosenmana je skvěle jinaký a nebýt příšerně rozvleklého završení, byla by Cesta domů rozhodně bezchybnou komediální jízdou z rodinky "time-travel". Bohužel se nejspíš jedná o poslední větší úspěch původní posádky, ale zase... díky tomu, jak moc se vymyká těm předchozím, stojí za to. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Star Trek a cestování časem?Co víc si přát?Rozhodně nejvtipnější film o posádce lodi Enterprise(V Tomto filmu vlastně Klingonského dravce)...scény jako Spockovo zneškodnění punkera v autobusu,nebo Kirkovo"sám jsi kretén vole!"A taky trefně zasazená námořní loď Enterprise do děje.Postavy dostali mnohem víc prostoru než v předchozích filmech a přirostli mi k srdci... ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Letadlová loď v přístavu ve skutečnosti není USS Enterprise, ale starší USS Ranger z třídy Forrestal. (Saccard)
  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)
  • Spock (Leonard Nimoy), který má být bez emocí, se v závěrečné scéně, kdy osádka raketoplánu skáče do moře, směje. (Pe4Ce22)

Reklama

Reklama