Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

tom88 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ môj najslabší Star Trek, aký som videl. Vytratil sa duch a originalita, námet o ničom, dej nudil, kopec zbytočných scén, ktoré nezachraňujú ani vtipné sekvencie, ktoré tam nasilu pchali. Herci si odviedli štandard aj keď to mohlo byť lepšie. Očakával som aspoň poriadne vyústenie deja, no dostal som plochý a nezaujímavý záver, v ktorom bolo vidieť odfláknutie scenára, minimum rozpočtu a nechuť zaujať. Film mi pripadal, ako jedna epizóda zo stupidného seriálu. Je to ledva priemerný film, no ja sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A mě tohle docela bavilo. Je to takové místy docela naivní a nesnaží se to o akci, což mi ale nijak nevadilo. Seriál nemám nakoukaný, ale s těmi postavami jsem se celkem snadno sžil a dalo se s nimi tuhle rádoby filosofickou podívanou projít. Kirk, Spock a Bones jsou výborní a stojí to hlavně na nich, ale oni se zapojí i ostatní. A tak nějak to prostě stačí. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nejzazší hranice je opět trochu krokem zpět. Přesto má své kvality a nechápu, proč má nejhorší hodnocení ze všech dílů. Vtip nadála naštěstí přetrval, bohužel příběh trochu pokulhával. Přitom začátek vypadal velmi nadějně a myslel jsem si, že se bude jednat o podobný úspěch jako v předchozím díle. Vše naštěstí zachraňuje špičkování mezi Spockem a Kostrou, které se nikdy neokouká. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Row row row your boat gently down the stream merrily merrily merrily merrily life is but a dream. Je pravda, že speciální efekty vypadají spíš jako ze začátku 70. než z konce 80. let a Nimoy působí trochu unaveným dojmem, ale celé je to takové hravé, odlehčené a zároveň se zde s lehkostí Star Treku vlastní, bere do parády atraktivní téma víry. / Bůh: "Potřebuji vaši loď". Střih na hlásícího se Kirka.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice uvidíte jeden velký palec, z něhož je celý příběh cucán, ale jako slušná večerní oddechovka to pořád funguje. Trochu více humoru (Spock je stále důstojným terčem mnoha vtipů, nejen z Kostrovy strany), opět zase trochu toho filosofování a místy jsem si myslel, že to trochu okukuje od prvotního filmu, to závěrečné odhalení mě z části pobavilo, z části zhnusilo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama