Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá škola. Donner jako kdyby se vrátil do 90-tých let. A Willis jako kdyby hrál jeden ze svých dřívějších charakterů viz. třeba takový Joe Hallenbeck v POSLEDNÍM SKAUTOVI, jenomže o takových desel let později. Prostě taková stará a unavená verze :-). Příběh je na 100% oldschoolový, ale příjemně zahřeje. Jako by se staré časy na chvilku vrátili. Možná proto jsou u mě v hodnocení 4* místo 3*. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70% pre poctivú retro krimi drámu. Schopná réžia, typovo veľmi dobre obsadení herci, pohodová atmoška plynúca spoza kamery jasne indikujúca, že toto natáčanie si viacerí zúčastnení od srdca poriadne užili, žiaľ nevyrovnaný scenár (resp. miestami až príliš veľké disproporcie medzi logikou/nelogikou konania postáv). Scéna s vyriešením "bus-stop riddle" mi ešte dlho ostane v pamäti. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý thriller s Brucom Willisom. Má dosť dobrý príbeh o starnúcom pesimistickom detektívovi, ktorý dostane zdanlivo jednoduchú úlohu prepraviť neškodného zločinca svedčiť pred súd, ale zistí, že má svedčiť proti skorumpovaným kolegom z jeho oddelenia a tí urobia všetko preto, aby sa pred súd nedostal. Spracovanie je celkom dobré, väčšina filmu je dosť vydarená a niektoré dialógové scény dvoch hlavných rivalov sú výborné, ale niektoré scény ako zajatie autobusu moc nezaujmú a trochu prekáža, že je to taký malý film, teda odohráva sa na malej ploche, sú tu len také malé akcie a navyše je tu málo skutočných záporákov. Akcie je tu pomerne dosť a samostatne moc nezaujme, ale potreby filmu plne spĺňa. Akciu tvoria prakticky len rôzne úniky na poslednú chvíľu, prenasledovanie a krátke prestrelky s minimom výstrelov a takmer bez obetí. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Bruce Wilis, aj ked´ jemu sa táto úloha moc nehodí a výborní záporáci na čele s Davidom Morseom, jedine postava svedka mi moc nesadla, väčšinu času pôsobila ako postava z paródie. Réžia mi príde úplne obyčajná, určite mohla byť aj lepšia a technická stránka spĺňa potreby filmu. 16 blokov nie je ničím výnimočný film, ale mne sadol pomerne dosť, no znovu sa už pozrieť neoplatí. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 70%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Takovou "sinusoidu" kvality jsem už dlouho nezažil. To už je snad lepší, aby byl film od začátku do konce průměrný, než když kvalita poletuje od výborných míst k těm úplně nejhroznějším. V paměti pak většinou zůstanou ty "sračkoidní" scény, zatímco ty snesitelné a nadprůměrné se z paměti vytratí. ... Škoda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Z té pouti přes 16 Bloků na člověka dýchne kouzlo starých časů. Konkrétně těch, ve kterých se třeba Gene Hackman válel po podlaze v háčkovém absťáku a objednával si čokoládu. A to kouzlo, podobně jako onen dech - není-li ovšem přizdoben tláčou s cibulí nebo kartonem "stařen" - zase potichoučku polehoučku zmizí. Něco tomu totiž chybí. Něco jako třeba uvěřitelnost nebo přesvědčivost dvojice "kladných" hrdinů. S Davidem Morsem nemám nejmenší problém, ale Bruce i Richard se tak soustředili na to, aby první jmenovaný vypadal co nejvíc odkecaně, že ten druhý nějak zapomněl věnovat se svému řemeslu. A tím utrpěla i logičnost scénáře, respektive ta výše zmiňovaná přesvědčivost. Zatímco Friedkinova Francouzská Spojka člověka strhla, Donner získává kladné body leda tak za ten pokus vrátit se "ke kořenům". Pravda, Spojka je naprostý majstrštyk a 16 Bloků evidentně jen další z filmů nižšího řádu, ale i v této kategorii nenápadných stylovek máme lepší kusy na vybranou. Nebylo to špatné, ale víc než 60% nedám. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Mnoho filmových fanoušků spekuluje o tom, že by film mohl být remakem snímku Železný stisk (1977). (Tony.cs)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama