Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdcovka a bezesporu nejlepší HK akčňák všech dob! Tentokrát jenom minimum pokusů o infantilní humor, velice silnej příběh, kterej na konci neuvěřitelně emočně vygraduje. Tohle je prostě klasika a to finále kde se tvůrci evidentně inspirovali Rambem je v podobným typu filmu naprosto netradiční a nečekaný. Pro mě má přídomek jisté kultovnosti. Především ten finální souboj je takovej mazec, že na to i dneska koukám z otevřenou držkou. Ne, že by měl nějakou super choreografii, ale je neuvěřitelnej svou realističností a brutálností. Fakt jsem nikdy žádnej podobnej neviděl. No co dodat jasných a nekompromisních 100% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

No rozjezd je trošku pomalejší, akce tu a tam, ale hodně se mi líbila Elaine Lui, díky níž jsem přetrpěl i ty nudnější pasáže. Poslední půlhodka je ale naprosto ultimátní, připomíná mi hodně komando. Samozřejmě co Arnold zvládl vykosit sám, musí tady vyrubat v týmu, ale vojáci jsou stejně dementní a neschopní. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Představitelé Železných andělů zůstávají (plus jejich řady v závěru dočasně rozšíří rovněž velmi atraktivní Karen) stejně jako scénáristka a režisérka v jedné osobě, ale jinak je dvojka výrazně lepší než jednička. Ještě první půlka filmu je o ničem, ale v té druhé získá zápletka ty správné hongkongsky fatální rozměry a připomene KULKU V HLAVĚ, kde se taky záporák vyklubal z přítele posedlého mocí. Navíc má film ramboidní finále, ve kterém nechybí ani scéna, jak hrdina pronásledovaný vojenskou jednotkou džunglí zlikviduje jednoho vojáka po druhém a konec je nádherně hongkongsky přepatetizovaný. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Antická tragédie ještě nikdy nebyla takový masakr. S druhým dílem přibylo patosu i morálních dilemat, ale i zábavy na všech rovinách. SPOILER, I KDYŽ JAK SE TO VEZME... Jak se sakra rozhodnout, když váš starý kamarád, nyní miliardář, do kterého se navíc zamiluje vaše parťačka, plánuje v Kuala Lumpur krvavý vojenský převrat? To je k vzteku. Je jasné, že podle tradic dramatu přijde krize i řádná katastrofa, jen vyšší moc tu nemá nárok, jelikož při ultimátní nabušenosti protagonistů by přes držku vyfasoval i deus ex machina. Skvěle sehraná úvodní akce, vtipná epizoda v baru a samozřejmě heroické finální zúčtování na pralesní základně (nemůžu nezmínit scény, kde si hlavní hrdina proti přesile hraje na Predátora, včetně podezřelého hudebního „džunglového motivu“). Navíc režisérka to má v paži, takže se dočkáme všech zdánlivě nedůležitých gest a scén, které dělají umění – tvrdě odhodlaný pohled přes zaťaté pěsti, odhození prázdné pistole před bojem zblízka či obřadné sundání vojenské čepice, která by mohla překážet rvačce na život a na smrt (moje oblíbená je, když si jeden ze záporáků mezi dvěma sériemi úderů bleskurychle opráší uniformu). ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je to daleko lepší než první díl. Typické pro Železné anděly je, že když po nich někdo střílí, kulky létají vždy těsně vedle nich :). Ale ani to však nic nemění na faktu, že je to akční, poutavá a obdivuhodně zábavná podívaná. Nejvíc se mi asi líbí scéna na začátku, kdy má rukojmí granát v puse a andělé se obdivuhodným způsobem postarají o to, aby mu tam nevybuchl :). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama