Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (194)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hned v názvu pohádky je chyba, za humny nebyl drak, ale jakási prapodivná animace. S drakem měla společného tak maximálně to, že byla příšerná a vzbuzovala hrůzu. Jinak pohádka trpěla vysokou nelogičností, jak je ostatně pro tento žánr typické. Pokud by v realitě nějaký drak dostal chuť na princeznu, silně pochybuju, že by sebehloupější král na něj posílal prince postupně jednoho po druhém, místo aby na něj poslal celou armádu najednou. Pár katapultů, lučištníků, hasičský sbor, který by stříkal vodu na rytíře v první řadě coby ochranu před dračím ohněm a král se mohl těšit z vkusné předložky k posteli. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Pohádka kterou si naprosto poprávu, pro sebe ukradl cholerický král Jiřího Císlera. Který hází jednu hlášku za druhou např.- "Sežral sedm prasat, dvanáct krav a sedm nejvyšších šlechticů!" "Tolik dobytka že přišlo nazmar?" . To nejhorší na pohádce, je však otřesně animovaný drak s jeho infantilními dialogy. Dále z herců zde stojí za pozornost vypravěč Josef Kemr. 55% ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Moje děti to strašlivě milovaly. Princeznu v tom navíc hrála má spolužačka (neherečka, to nakonec bylo i vidět, i když nijak zvlášť markantně). Co k tomu říct? Snaha byla, ale moc nad průměr ten film nezvedla. A Maroš Kramár tady opravdu ještě ani nenaznačil, že bude dobrý herec (ve Výletu do mladosti to bylo mnohem, mnohem lepší). Tedy animace snad nebyla špatná, ten drak byl ovšem příšerózně blbý. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Znám tuhle pohádku z České televize, myslím. Nejvíce se mi tam líbilo stavení s kozou a statečná dcerka, která má odvahy nad prince světa. Možná, že tady již začíná to nesmyslné a plně hloupé projevení skupiny feministek. Že ženy jsou lepší než muži. Nevěřím tomu ani dnes, ani po této pohádce. Jinak je film hezky natočený. Kostýmy jsou kvalitně zařazené do období, ale ten dráček je dnes již mimo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Hlas tehdy 16 letého Jana Šťastného, představitele prince, musel být pro jeho silný moravský přízvuk předabován. (Kamas)
  • Draka namluvil Josef Kemr, který zároveň hrál postavu dědy Kovandy. (funhouse)
  • V pohádce skutečně zpívá ivana Andrlová. (M.B)

Reklama

Reklama