Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson je z jiné planety, to vím dávno. Jeho hudba mě nikdy nebrala, ale jistá kvalita se jí v rámci žánru (!) upřít nedá. Film v podstatě bez děje drží pohromadě jenom Michael a parta dětí. Přesto se na něj dá dívat aniž by se člověk začal nudit, nebo byl otrávený (to se nedá říct například o hitu High School Musical).Jacksonovy taneční kreace jsou výborné a před 20-ti lety vypadal rozhodně mnohem líp než dnes. Film má jistou hodnotu jednak pro Michaelovy fanoušky (kterých dodnes určitě není málo) a také skvěle zobrazuje ducha osmdesátek. PS: Michael je nevinný, tomu jsem vždycky věřil. Soud ho osvobodil právem. ()

teba 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, ostatně jako celá Michaelova tvorba... teda, ta hudební. Co se filmu týče, rozhodně se mu mělo zakázat psát scénáře, a pokud už nějaký napsal, neměl se realizovat. Jenže, kdo by řekl ne králi, že... Aspoň že ten Joe Pesci si roli vyloženě užíval a učinil tak toto dílo celkově snesitelnějším :o) ()

Reklama

DannyBurino odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK IS THIS PIECE OF GODZILLA SHIT. Vůbec to nedává smysl, na co kurva mysleli? Je tam nejdivnější a nejzdlouhavější úvod v historii filmů, příběh mně nezajímal a nedával smysl, neznámé postavy a mnoho dalšího. Ty písničky to nezachránili, byla moc velká škoda že jsem neměl pulitr energy drinku nebo piva, protože jsem to fakt potřeboval. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem váhal nad hodnocením tohohle filmu, jehož začátek je tvořený z písniček Michaela Jacksona (Vlastně několik písní zazní i potom), ale mě přišlo (ale je to jen můj pocit), že tímto filmem Michael Jackson naznačuje, že je namyšlený, a to je zvláštní, protože takhle Jacksona z dětství neznám. A proč mi to takové přišlo? Je to z toho důvodu, že na začátku filmu slyšíte něco jako: ,, Nejprodávanější album thriller" ,, To co dokázal Michael Jackson je důkazem dvaceti let tvrdé práce" apod. Ale je to jen můj pocit, a myslím si, že nebyl namyšlený. Ale v tomhle filmu to takhle vypadalo. A co děj filmu? Začátek je založen na evoluci Jacksonovi kariéry, a po té je Michael Jackson fanoušky přistižen u studiu, kde ho následně honí, ale mu se podaří před němá utéci. Pak jakýsi Frank Lideo (Který hraje v prvních dílech Sám doma Harryho) ho chce zabít. Nebudu to vyprávět celé, ať máte z toho filmu aspoň něco. Mě to nenudilo, ale to neustále volání ,, Michaeli!!! (Majkle)"mi od té malé holky Katie lezlo opravdu na nervy. Celkově ten film můžete shlédnout pod jednou podmínkou, a ta zní takto: Pokud jste fanouškem Michaela Jacksona a jeho písní, tak si ten film užijete, ale pokud ho neznáte (Což je extrémně malá pravděpodobnost) a nebo nemusíte jeho písně, tak nevím, jestli vás ten film bude zajímat. Michael Jackson byl hudební génius, a celkově dávám filmu 5*. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Něco jako snahu napodobit Beatles a jejich Perný den tu sice cítím, ale té jednoty ve ztřeštěné rozmanitosti se dosáhnout nepodařilo, Moonwalker je takový nesourodý splácanec. Plusem je aspoň většinou velmi dobrá hudba. Jo, a povedlo se zachytit pár typických znaků americké popkultury, např. okouzlení střelnými zbraněmi a zneužívání roztomilých dětiček k citovému vydírání - ale nevím, nevím, jestli i tohle je plus... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)
  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama