Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

petr.al 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fanoušky Michaela Jacksona není ,,Moonwalker" Bad. Stejně tak i nejednomu mrňousovi radostí srdce zaplesá. Pokud však budete očekávat nějakou hlubší sondu pod Michaelovu pokožku, naleznete pouze vyumělkované scény s dětmi, cirkusácké padouchy, papundeklové studiové kulisy a to vše dohromady spíchnuté horkou chirurgickou nití, která drží pevně asi jako nos krále popu. Naštěstí jsou jednotlivé švy zakončovány notoricky známými klipy. 2,4* jen a pouze za muziku. P.S. Malý drsňáci tančící v metru jsou fakt dost dobří. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Reklama

Dromed 

všechny recenze uživatele

Leč pop není pro mne to pravé ořechové, Michael je prostě mistr, co mistr král, a jestli je Madona královna Jackson je minimálně Bůh. Tenhle filmek je super, hudba, tanec, choreografie s nádechem sci-fi (to se mi na jeho klipech vždy líbilo). Pokud si chcete krále-boha popu připomenout, zapomeňte na this is it (Tam uvidíte jen plápolajcí se trosku)! Podívejte se na Moonwalker. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Něco jako snahu napodobit Beatles a jejich Perný den tu sice cítím, ale té jednoty ve ztřeštěné rozmanitosti se dosáhnout nepodařilo, Moonwalker je takový nesourodý splácanec. Plusem je aspoň většinou velmi dobrá hudba. Jo, a povedlo se zachytit pár typických znaků americké popkultury, např. okouzlení střelnými zbraněmi a zneužívání roztomilých dětiček k citovému vydírání - ale nevím, nevím, jestli i tohle je plus... ()

Drsnababca 

všechny recenze uživatele

Film, a nic mu nechybí. Co k tomu dodat. Ten film má postě dobré písně, děj, a vtipné momenty. Herecké výkony Michaela Jacksona a Joe Pesciho naprosto suprové. Otázkou jenom je, jestli je ten film určen pouze pro fanoušky Michaela Jacksona, i osoby, kteří nejsou fanoušci Michaela Jacksona. To se liší názor od názoru. Každý člověk se liší názory a zálibami. Předpokládám ale, že člověk co není fanouškem Michaela Jacksona, si ten film vůbec nepustí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Film je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější videokazeta (VHS) všech dob. (Sintiroma)
  • Natáčelo se od prosince 1987 do ledna 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Michael Jackson původně chtěl, aby šel film v Americe do kin, ale kvůli problémům s rozpočtem skončil rovnou na videokazetách. (Morien)

Reklama

Reklama