Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si původně film pustil jen kvůli Paulu Walkerovi a nakonec jsem skončil u počtu tří zhlédnutí za týden. Úžasně natočený příběh, který má sice pozvolnější začátek a podle mě by se dal sestříhat lépe, ale pejsky si prostě musíme nějak představit. Je to dojemný, roztomilý a pěkně to vše vypadá, co víc si od Walt Disneye přát. Zaručený způsob, jak na dvě hoďky zabavit děti a ani dospělí by nemuseli být zase tak zklamaní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo má doma pejsána, ví co je to psí láska, oddanost a psí věrnost. A je úplně jedno, zda se jedná o čivavu nebo vlkodava. Psí duše je obrovská a velikost vnější chlupaté schránky nehraje roli :-). Každý pejskař si tedy umí dobře představit tu bolest, kdyby svého miláčka, nebo miláčky musel nechat někde napospas živlům a s dost nejasnou budoucností. Samozřejmě opravdový páníček. Ne ti kreténi, kteří tak čas od času bohužel vědomě činí což můžeme občas vidět ve zprávách... (A je zatím velikou klikou mojí i těch kreténů, že jsme se při té jejich ,,činnosti'' někde nepotkali ! ) A opět nehraje roli zda jde o ,,gaučáka'' nebo pracanta z kotce. U tažných psů na jejichž výkonu závisí často osud páníčka je myslím pouto mezi smečkou a pánem jasné. Já mám psy moc rád a tak jsem tu bolest Jerryho cítil velmi intenzivně. Naprosto jsem jej chápal. Podle mne se tedy pejsáni do evakuačního letounu mohli vejít no ale... holt je tam nechali. Herecké výkony pejsanů byly skvělé a kdo se tu čílí, že občas nějaký ten husky koukl do kamery nebo jinam, protože jej z toho směru naváděl páníček ať se čílí... Já ten boj smečky o přežití sledoval se zatajeným dechem a i dojetím. Sice došlo na ztráty, ale bylo to uděláno s rozumem tak akorát aby film mohly sledovat i děti. A ztráty tomu celému daly punc uvěřitelnosti. Bohužel. Sedlo mi herecké obsazení. Walker jako oddaný pejskař, proč ne. Moon byla krásná pilotka a Greenwood mi tam také sedl. Já na rozdíl od některých zde bych si tu ,,komickou'' postavu odpustil, ale budiž. jedná se přeci o rodinný film. A kdo tvrdí, že na konci nebyl dojatý, tak lže jako když psí morda dobrou kostičku stiskne! Tohle byl nádherný film o touze přežít a o přátelství člověka a jeho čtyřnohého přítele. Za mně je to za 4 meteority. * * * * ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Psy zrovna nemusím, ale v tomhle filmu se na ně kouká dobře, protože neskutečná příroda Antarktidy je parádní na pohled a i režisér Frank Marshall dokázal z daného tématu vytěžit maximum možného. Jediné, co mohlo být jinak, jsou ty dvě hodiny, které film trval. Zas tolik momentů k zachycení tam nebylo. 75% ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Role již dnes bohužel zesnulému Paulu Walkerovi vyloženě sedla. Opět příběh podle skutečné události, z něhož mrazí. Pro milovníky zvířat a pejsků obzvláště varování - ideálně si na DVD shlédnout "Making of", kde vidíte ty čtyřnohé rošťáky vesele skotačit,a až pak se podívat na film. Já to udělala opačně a už nebudu schopna se na film podívat. Tak moc to bralo za srdce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Základní výcvik se soustředil především na vyjadřování emocí psů - hlavně různé pohyby hlavou, vrčení a cenění zubů. Později se učili i chytat ptáky ze vzduchu nebo plazit po tenkém ledě... Každý pes měl dva trenéry, kteří byli neustále přítomni - bez ohledu na to, zda kamera běžela nebo ne. Občas bylo těžké postavy na širých pláních Kanady před kamerou schovat. (hippyman)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)

Reklama

Reklama