Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Citové vydírání nejvyšší úrovně srovnatelné s "Hačikem", pejsky si ale zákonitě zamilujete a téměř všechny jejich scény dokážou dohnat k pláči. K tomu si přidejte sympaťáka Walkera, a když si uvědomíte, jak dopadl, vodopádu slz už nic nebrání. Přidáno na seznam nádherných filmů, které pro svou dojímavost nechci v nejbližších letech vidět znovu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddychovka plná pekných záberov na zamrznuté pustiny, ľadové polia a predovšetkým skupinu naozaj odolných psov bojujúcich za svoje prežitie v opustenej krajine. Celý film má veľmi dojemný nádych a nenechá diváka chladným. Srdce každého psíčkara muselo určite pri tomto príbehu z Disneyho dielne zaplesať radosťou a dojatím. Hoci natočené podľa skutočnej udalosti, je jasné, že niečo z toho muselo byť prikreslené a vymyslené alebo takéto stanovisko rozvinulo. Nič to však nemení na tom, že to je veľmi príjemná a podarená rodinná porcia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Filmaři ve spolupráci s Birds & Animals vytvořili psí tým ve složení: sedmiletá Koda Bear, která hrála Mayu; šestiletý D.J., který hrál Maxe; tříletý Noble, který hrál šedého Shadowa; dvuletý Dino, který hrál Bucka, čtyřletý Floyd a tříletý Sitka, kteří ztvárnili dvojčata Deweyho a Trumana; tříletý Jasper, který hrál rebela Shortyho a čtyřletý Apache, který hrál veterána Old Jacka. (hippyman)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)

Reklama

Reklama