Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;) ()

Reklama

rasttea 

všechny recenze uživatele

Role již dnes bohužel zesnulému Paulu Walkerovi vyloženě sedla. Opět příběh podle skutečné události, z něhož mrazí. Pro milovníky zvířat a pejsků obzvláště varování - ideálně si na DVD shlédnout "Making of", kde vidíte ty čtyřnohé rošťáky vesele skotačit,a až pak se podívat na film. Já to udělala opačně a už nebudu schopna se na film podívat. Tak moc to bralo za srdce. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pekelná citovka u který mi i ta slza ukápla. Původně jsem si to sehnal, jenom abych zjistil, jak zahraje Paul Walker v jiným filmu než jenom F&F. Ale opak byl pravdou, a děj se ubíral spíš na psy. Samozřejmě, že on z lidskejch postav zahrál na jedničku, Jason Biggs tentokrát v jiný roli než komediant, ale jeho povaha se v něm nezapřela. Příběh psů zanechanejch napospas uprostřed Antarktidy v bouří několik dnů na mě zanechal takovej dojem...skvěle vycvičení psi, naprosto dokonale natočený, jak si navzájem pomáhali, lovili... Dokonce i jedna hororová lekačka tam byla, scéna s tuleněm bezchybná. A koncovka...ta to dorazila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Dobrodružný snímek debutoval v amerických kinech (17. – 19.2.) s překvapivým obratem 24,9 mil. dolarů a celkový výdělek se vyšplhal na 81,5 milionu. (imro)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)

Reklama

Reklama