Reklama

Reklama

Úpis

  • Čína Wu ji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční drama, na jehož vzniku se produkčně podílely Čína, Hongkong, Japonsko a Jižní Korea, natočil režisér Kaige Chen (tvůrce filmu Sbohem, má konkubíno). Mocná kouzelnice splní přání chudé siroty. Musí však za to zaplatit vysokou cenu - nepotěší ji láska, dokud řeky nepotečou do kopce, čas nebude běžet pozpátku a smrt se nevrátí k životu. Z dívky se stane krásná a bohatá princezna Qingcheng (Cecilia Cheungová), zahrnovaná obdivem a láskou, ale každého muže, pro něhož ztratí srdce, potká strašlivá smrt. Když se do ní zamiluje otrok Kunlun (Dong-kun Jang), princezna se bojí, že ho potká stejný osud. Ale Kunlun dokáže běžet rychleji než vítr. Bude tento dar a jeho láska stačit na to, aby se naplnila věštba? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

dezorz 

všechny recenze uživatele

najdiskutovanejsi cinsky film v cine vobec. najdrahsi cinsky film vobec. (40 mil. ) a dnes uz aj najlepsie zarabajuci cinsky film v cine vobec. k. chen, po zhangovi najdolezitejsi sucasni cisnsky filmar, mal lahku ulohu. uz nestal v pozici, v akej bol zhang pri hrdinovi. nemusel dokazovat, ze aj konimentalna cina vie spravit dobry a moderny a drahy kung fu film, a lepsi nez ten taiwansky odrodilec ang lee so svojim tigrom a drakom. uz nestal v pozicii prveho draheho cinskeho filmu, uy sa vedelo, ze drahe filmy v cine veida zarobit a ze na seba vedia najst sukromnu produkciu. chan to mal lahke. sluboval film, ktory bude komercnzy no s artovym pristupom. stalo sa. akurat je iny, nez zhangov hrdina ci klan lietajucich dyk. nie je tak suverejne zovrety do gycoveho vizualu ala reklamy na mobilny operator orange. je dostatocne krasny, a aj gycovy, ale akcne sceny nie su baletom ale zabavou v style kung fu hustle. a to ludom nejde dokopy. prekrasna romanticka laska s parodickym humorom a rychlou cinskou vystavbou a sekanim v pribehu. pravda, na to ako im to nejde dokopy sa filmu dari velmi velmi dobre. co viac moze k.chen chciet. a co viac moze divak chciet, china nastastie s blockbustermi zacina a dobre, ze ich vlozila do ruk povodne artovym reziserom. mame sa na co pozerat. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto čínského eposu by si měli uvědomit, že méně někdy znamená více. Vedle do očí bijící obrazové přeplácanosti a bohaté výpravy nemá Mo gik moc co nabídnout. Story je chatrná a unylá, ztotožnění se s hrdiny téměř nehrozí, některé digitální triky působí až směšně a lacině (už úvodní úprk otroka Kunluna před stádem býků ukáže, že trikové studio angažované ve filmu má do ILM nebo WETY hodně daleko), stejně tak vypadají červené kulisy královského hradu, Kunlun je snad všemocný, do vězení si chodí doslova na vycházky, souboje sahají krásně stylizovaným a efektním bojům z Hrdiny sotva po kotníky... Jak vidno, film se mi tuze nelíbil. Kdo by si snad myslel, že uvidí opus ve stylu Zhanga Yimoua, ať dá raději od Mo gik ruce pryč. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No to zas byla jednou blbost. Nebo spíš pohádka se zmateným dějem. No, vlastně děj by se ještě dal pochopit, ale zase ty trapné nesmysly ve věcech bitek bez krve, nadpřirozenejch pohybů, letů a neuvěřitelnejch fyzickejch schopností (třeba cestování v čase - kde jsem třeba nepobral, jak je možné, že třeba generál svůj osud mohl změnit a otrok zavraždění své rodiny ne). Takže to bylo pohádkové sci-fi s fantasy historickou stylizací, s digitálními efekty a s prvky legendy protkané láskou, zradu a lží. Takže slátanina jak krvavej sopel na vložce s trojitým ostřím a pocukrovaný hnojivem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Výprava 9/10/// +příběh, přehledný děj, souboje, úžasná výprava i prostředí, zdařilá kamera -možná mohlo být ještě více "válečných" soubojů/// U těchto "lítacích" filmů je problém jim někdy porozumět a vůbec přistoupit na jejich hru. Kdo má rád takovéto filmy, tak to neřeší a naopak si tento snímek užije. Naopak pro někoho kdo hledá normální a reálný film tady neuspěje. Já většinou bývám někde uprostřed. Asijské fantasy filmy mám rád, ale musím jim porozumět, a nesmím se u nich nudit. The Promise je ten lepší případ, kdy jsem si film výborně užíval, postavy si nepletl, příběhu rozuměl a krásně se na to dívalo./// Celkem 83%/// ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kaigeho príspevok do rodiny wuxia v sebe nesie pre mna az prekvapivo pocetne fantasy prvky v pribehu. Ovsem aj vo fantasy zanri je prijemne, ak pribeh a postavy funguju aj sami o sebe a odrapkavanim nadzivotnych mudier a fatalnych dialogov nesluzia povacsinou len ako vyplnovacia vata pre audiovizualne orgie (navyse samotna technicka stranka vykazuje vykyvy). The Promise je celkovo pre mna velmi nevyrovnany. Manieristicky nafuknuty vypravny brak, napriek tomu stale vsak oku lahodiaca vytvarna stylizacia ako i obrazova opulentnost v kazdom zabere v podmanivom zavoji epikou posobiaceho soundtracku. Lakadla, ktore dokazu zaujat vase vnemy, avsak bez patricneho zakotvenia v silnom a konzistentnom pribehu (rozharanost je badatelna najma v prvej polovici) samotne na dlzku celovecerneho filmu nestacia. Neobmedzene financne moznosti tak aj Kaigemu paradoxne v tomto pripade zviazali ruky a potlacili kreativitu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Inspiraci snímek čerpá z tradiční čínské hrdinsko-romantické povídky "Kunlun Nu", tzv."The Negrito Slave". Tu v době vládnoucí čínské císařské dynastie Tang (618 - 907) sepsal Pei Xing. (Conspi)
  • Snímek vznikal v největším světovém filmovém studiu, Hengdian World Studios. To se nachází při městě Hengdian ve východočínské provincii Zhejiang. (Conspi)
  • Dle prohlášení čínské vlády se během natáčení v čínské severozápadní provincii Yunnan, v oblastech jezera Lake Bigu, filmařskému štábu povedlo nenapravitelně poničit značnou část tamější vegetace a původní přírodní scenérie. To zapříčinila nejenom neohleduplnost filmařského štábu, který po sobě zanechal velké množství odpadků, ale také nešetrná stavba filmových konstrukcí. [Zdroj: uk.reuters.com] (Conspi)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama