Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Sexy Dracula? OK, ja to beriem, ale kde je horor? Alebo meno Dracula je synonymom existenciálnej drámy? D 2000 ako horor nefunguje (ani ako existenciálna dráma), to by musel byť nakrútený (a hodnotený) pred viacerými desaťročiami. Scény, pri ktorých by sa mal divák desiť, pripadajú divákovi buď trápne, v lepšom prípade zaujímavé (rakva na palube lietadla). Ak o dva roky starší Carpenterov upírsky film drží nad vodou len hudobný motív a pár brilantne zrežírovaných scénok, tu je to ohromujúca pointa, ktorú by človek v danom žánri nečakal (prečo sa Dracula bojí striebra), presnejšie - v danom žánri by nečakal žiadnu pointu. Áno, Dracula prežil rok 2000, ale neviem, k čomu to bolo dobré. Čo sa mňa týka, nemusel prežiť ani rok 1930 - stačí, keď si vybavím siluetu Maxa Schrecka v gotickom ostení portálu Oravského zámku a všetky ďalšie upírske filmy mi pripadajú ako mrhanie časom, energiou a prostriedkami. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +hodně dobrý hudební doprovod, zpracování -přesto tyhle filmy nejsou moje krevní skupina/// Tak nebylo to zas tak strašný. Solidně mrazivá atmosféra, pár vyvražďovaček, překvapivě zajímavý příběh. Obsazení slušné, jen ty herecké výkony na mě neudělali moc dojem a nutno příznat, že hlavně poslední tředina je dost fantasmagorická (slušně řečeno)./// Celkem 54%/// ()

Reklama

Schizeus 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Bram Stocker opravdu vytvořil nesmrtelný román, jelikož sečíst veškeré adaptace na Vlada Draculu by jednomu daly opravdu dost časově zabrat. Pan Lussier tento příběh přizpůsobil dnešní době a svou verzi pojal moderně, což vysvětluje i podtitulek 2000. Příběh, který je všem hororovým i nehororovým fandům hodně dobře znám, se mimořádně neodhrává někde na zámku, či hradě, Londýn je zmíněn málokdy a hlavní role není klasicky přisuzována elegantnímu postaršímu muži s nevyčíslitelným majetkem. Film se přemístil do New Orleansu, kde je pořádán hon na Draculu, i když ne v tom pravém slova smyslu. Příběhová i dějová linka se pěkně pojí a doplňují, takže se u tohoto hororu nebudete nudit. Je zde pěkně vylíčen původ onoho hominis nocturna stvoření, který mě až mile překvapil svou technickostí a zajímavým spojením několika mi oblíbených motivů. Scény jsou opravdu dobře propracované a herci podávají celkem obstojné výkony, i když jich v celém představení figuruje snad jen 10. Ženy umí pěkně využít svou erotickou stránku a se scénářem, který se svým občasným sarkasmem také není úplně k zahození, to vypadá opravdu věrohodně. Co mě hodně u filmu překvapilo? Že se konec hodně rychle vyvrbí, i když pokračování je z něj cítit každou chvílí a hudba, která je do filmu vložena je taky dost netrefná, takže nepodtrhuje děj tak, jak by měla, ale to je jen vedlejší efekt. Draculu 2000 bych rád doporučil vampýrofilům a všem, kteří chtějí večer něco modernějšího z hororu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napriek minimálnym očakávaniam sa mi toto moderné spracovanie drakulovskej tematiky dosť páčilo. Mladý Gerard Butler bol do úlohy Draculu skvelou voľbou a nechýba tu samozrejme ani starý známy Van Helsing či sexi drakulove nevesty. Tvorcovia si vzali do parády klasický upírsky príbeh, ktorý sa pokúsili obohatiť o zaujímavú kresťanskú líniu a to všetko rozvinuli svojským smerom, čo prekvapivo dopadlo celkom dobre a "nový" Dracula vytvára ucelený dojem. Vizuálna stránka je veľmi vydarená, viaceré scénky ovplývajú výbornou atmosférou a dokonca ani vyššia akčnosť mi v tomto prípade vôbec neprekážala. Taktiež sa tu objaví veľa známych hercov a hoci je film miestami trochu prázdny a béčkový, nevadilo mi to a až do konca som sa veľmi dobre bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dracula je řadu let věcným tématem pro spoustu filmařů, nicméně opravdové úspěchy slavil především ve starších filmech (za dob Lugosiho, Christophera Leeho, ale třeba i Franka Langelly). Většina těch novodobých upířích kousků (ve většině z nich ani o Drákulu nejde) za moc nestojí a kopírují jeden druhého. Patrick Lussier to riskl a přišel s vlastním nápadem, jak z tohoto tématu vytřískat co možná nejvíce. Měl k dispozici i docela slušný rozpočet (54 milionů dolarů), několik dobrých a známých herců, přesto moc velký úspěch neslavil. Mohla za to samozřejmě i ona odlišnost a fantasie samotných tvůrců – kteří se dle mého nechali až moc unést, přitom zas až tolik kvalitní podívané nám nenabídli.   Poněkud akčnější úvod určitě nebyl na škodu, přestože všichni tak nějak tušili, co že se skrývá v zapečetěné stříbrné rakvi. Drákulův nástup na scénu nebyl zas až tak marný, jeho představitel Gerard Butler měl i docela charisma, nicméně potom se to začalo celé spíše zvrhávat v jakousi upíří parodii. Van Helsing, pijavice, Drákulova krev, spojení s Ježíšem a Jidášem – no tvůrčí fantazie nemá hranic, nicméně tady už to trochu přehnali. Ono by mi ani nevadilo to jejich tvrzení, že kníže Vlad byl vlastně jen jedním z jeho jmen a Dracula je mnohem ale mnohem starší, jenomže starý dobrý Van Helsing je moc brzy odklizen ze scény a zbytečně moc prostoru tu dostává jeho nešikovný pomocník Simon a dcera Mary. Škoda, že jí nehrála pohledná Jennifer Esposito, to bych si to užil určitě mnohem více.     Kromě hromady klišé však nemůžu tvůrcům upřít ani fakt, že se jim povedlo „zplodit“ i několik slušných pasáží s dobrou atmosférou a celkem dobrými speciálními efekty.50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Scéna, kdy se Marcus zvedá z pytle, ve kterém je uloženo jeho tělo, je odkazem na film Upír Nosferatu. Orlock se stejně zvedá ze své rakve. (liquido26)
  • Van Helsingova společnost obchodující starožitnosti se jmenuje "Carfax Abbey". Stejně se jmenoval dům v Londýně, kam se přestěhoval Dracula v knize Brama Stokera. (liquido26)

Reklama

Reklama