Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že to není možné? Myslím, že teorie s Jidášem není zas tak nemožná. Sice ji řadím až za Vlada Tepeze, ale ve filmu celkem logicky dobré zdůvodnění. Film jako takový by mohl klidně patřit do kategorie B možná C, ale jeho konec mě právě díky teorii s Jidášem tak zaujal, že jsem se rozhodl, že oznámkuju průměrně. Viděl jsem i horší filmy...hodně horších filmů. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Božinku...to byla blbost :D nejdřív jsem valila bulvy a pak jsem dostala záchvat smíchu :D tak jako o příběhu se tady moc mluvit nedá, že (Dracula jako Jidáš Iškariotský???? hm...hustý...:D) ale nebylo to zas tak špatné, když jsem se u toho nebála, aspoň jsem se zasmála, 2*. Gerard Butler byl a bude poořád sexy, ať hraje v jakkoliv špatných filmech ;) 1* za to, že jsem se bavila :D ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Spíše nevtipná komedie-parodie, než horor. Této mutaci nesmrtelného Dráculy chybí do života opravdu hodně a spousta toho je na víc. Film nemá atmosféru, není napínavý, či hrůzostrašný. Jsou v něm jen chcípácké postavy bez charismatu. i inteligence. Celkově film budí ve mě pocity spíše otrávenosti a znuděnosti, než cokoliv co bych si s takovým filmem měl předsatavovat! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jennifer Esposito filmu svou sexy úchylností zachraňuje tu druhou hvězdu, jinak se jedná o dost nudný a nechtěně vtipný "horor", který je často svou kvalitou blíž ke komedii. Ještě před 24/7 v posilovně kvůli 300 se kudrnatý Gerard Butler ukázal jako Dracula. Je příšernej, směšnej a těch 10 minut akce nemohla být myšlena vážně ani tehdy v roce 2000. Když neumíš točit držkovanou, tak jí netoč. Jednoduchý pravidlo, na který se Patrick Lussier vykašlal. Pokud u toho budete chlastat, budete se ale bavit. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Premisa je hodne cool (starý Van Helsing väzní Draculu a predlžuje si život pichaním jeho krvi kým nenájde spôsob ako ho definitívne zabiť) a štýlové je aj odhalenie Draculovej identity v závere, no spracovanie to ťahá hodne nadol. Horrorové to nie je vôbec, atmosférické len minimálne, herecké výkony sú maximálne cheesy (a Helsingov asistent je úplne pekelný) a väčšina scén je nechcene vtipná. Skoro celý film sa navyše z nejakého neznámeho dôvodu rieši Helsingova dcéra a finálne zúčtovanie za veľa tiež nestojí. Ako guilty pleasure je to ale celkom dobrý materiál. 5-/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Budova Van Helsingovy kanceláře se má nacházet v Londýně, ale stráže jsou ozbrojené. V Londýně jsou zbraně nelegální, a proto řadoví občané ani stráže nesmí u sebe nosit zbraň (ani jí vlastnit). Zbraně mohou nosit pouze vojáci a trénovaní policejní důstojníci. (liquido26)

Reklama

Reklama