Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

hans500 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela dobré, režie průměrná, ale Dracula v podání Gerarda Butlera byl výborný a démonický (lepší než Gary Oldman) a Christopher Plummer jako Van Helsing taktéž skvělý (škoda, že tu byl tak málo), ostatní herci takový lepší průměr a scénář není až tak špatný, dokonce docela zajímavý co se týče postavy samotného Draculy. Jinak ovšem kamera ani hudba příliš neoslní. Celkem za 3,5*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t drink…coffee.“ Nebohý Plummer jako perla hozená mezi obyvatele Lussierova hororového chlívu. A Gerard Butler? Vypadá jak Saša Rašilov po šestiměsíční službě na jaderné ponorce a v podstatě je za klauna, na kterého by stačila do špičky skrojená česneková bageta za třicet centů. Vampýrská dekadence, odpusť jim, Ježíšku.. ()

Reklama

estee 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako dracula 3000, ale stále dosť pod priemerom. Na G. Butlera sa mi síce bude pozerať vždy dobre, ale on samotný na filmový zážitok nestačí. J.L.Millera nemusím vôbec a čo sa nesympatií týka, mal vážnu konkurenciu v J. Waddell. Totálne ma však zabil asi najškaredší obraz Ježiša Krista aký som kedy videla. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejdelší reklama na Virgin, jakou jsem kdy viděl. 1) Celé zpracování se má k originálu jako margarín k máslu - vzdáleně to lze použít podobným způsobem, ale požitek téměř žádný. S poetikou Stokerovy knížky tento uniformní moderní akční údajně teenagerovský (to mě podrž) upírský snímek nemá nic společného. 2) Zpočátku akční krimi se v postupně mění v jakousi zřejmě hláškařskou parodii s naprosto bizarní pointou. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, je to kravina, ale docela mě bavilo na to koukat, hlavně díky ucházející režii a pár mrazivým místům. Kde je zakopán onen pověstný pes? Samozřejmě to svedu na hlavního představitele. Sice se snaží, ale vůbec neděsí a chemie mezi ním a Jennifer Esposito skoro vůbec nefunguje (možná by to chtěla víc společných scén). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Gerard Butler dostal přestávku během natáčení Attily, aby mohl hrát Drákulu. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)

Reklama

Reklama