Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný film. To se jako mělo jednat o pokračování Coppolova Draculy? Nebo něco podobného? Důvod proč byl natočen tento film pod názvem Dracula mi totiž uniká. Je to moderní slátanina, která mě zaujala hlavně výběrem velice velice kvalitní muziky (Slayer - Bloodline, Linkin Park - One Step Closer, Marilyn Manson - Break You Down). Tím by výčet pozitiv měl skončit, protože jako horor film nepůsobí a nemůžu zde pochválit ani Gerarda Burlera, Patrick Lussier je tvůrce hororových teenage filmů a to mu asi zůstane. V menší roli se mihne Nathan Fillion. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejdelší reklama na Virgin, jakou jsem kdy viděl. 1) Celé zpracování se má k originálu jako margarín k máslu - vzdáleně to lze použít podobným způsobem, ale požitek téměř žádný. S poetikou Stokerovy knížky tento uniformní moderní akční údajně teenagerovský (to mě podrž) upírský snímek nemá nic společného. 2) Zpočátku akční krimi se v postupně mění v jakousi zřejmě hláškařskou parodii s naprosto bizarní pointou. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Spíše nevtipná komedie-parodie, než horor. Této mutaci nesmrtelného Dráculy chybí do života opravdu hodně a spousta toho je na víc. Film nemá atmosféru, není napínavý, či hrůzostrašný. Jsou v něm jen chcípácké postavy bez charismatu. i inteligence. Celkově film budí ve mě pocity spíše otrávenosti a znuděnosti, než cokoliv co bych si s takovým filmem měl předsatavovat! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zábavný béčko jak vyšitý! Od prvních minut se pořád něco děje, tempo je doslova nezadržitelné, fajn atmosféra, fungující napětí, až na jednu výjimku skvělý casting, a tak je vlastně v podstatě i úplně jedno, že co se zápletky týče, tak je to fakt velká ptákovina. I když pozor, krom toho si Draculu 2000 dovolím označit ale zároveň i za docela originální snímek, s ohledem tedy právě na postavu samotného Draculi, kdy především v úplně závěrečném odhalení přichází tvůrci s velice zajímavou a nevšední verzí o podstatě vzniku knížete temnot, která mě pobavila a i vylepšila celkový dojem z celého snímku. Jinak je to ale vážně poměrně zřetelně laciný snímek, ovšem musím opakovat, zpracovaný je opravdu záživným a svižným stylem, žánrově jde pak o fungující směs akce, hororu a thrilleru, okořeněného i špetkou černého humor, co se obsazení týče, Gerard Butler jako Dracula působí doslova otřesně, pokaždé, když se snažil o uhrančivý pohled, pod kterým se měla všem slečnám a ženám podlamovat kolena, se podlomili kolena akorát tak mě, smíchy, takže tohle byl prostě fakt castingový omyl jako prase, nicméně zbytek mě bavil maximálně, a taková Jennifer Esposito tu byla za neuvěřitelné sexy kotě, wow. V rámci možností tu zkrátka této podívané nemám vážně co vytknout, mě to bavilo fakt upřímně hodně, takže prostě jako nenáročnou, zábavnou jednohubku mohu určitě doporučit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Gerard Butler dostal přestávku během natáčení Attily, aby mohl hrát Drákulu. (liquido26)
  • Butlerův Dracula pronese větu: "Nikdy nepiji ... kávu." To je parodie na Lugosiho repliku "Nikdy nepiji ... víno." (liquido26)
  • Budova Van Helsingovy kanceláře se má nacházet v Londýně, ale stráže jsou ozbrojené. V Londýně jsou zbraně nelegální, a proto řadoví občané ani stráže nesmí u sebe nosit zbraň (ani jí vlastnit). Zbraně mohou nosit pouze vojáci a trénovaní policejní důstojníci. (liquido26)

Reklama

Reklama