Reklama

Reklama

Sanatorium

  • Francie Saint Ange (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1958. Mladá uklízečka Anna je poslána do opuštěného sirotčince St. Ange kdesi ve francouzských Alpách. Ke svému překvapení zjistí, že zde stále žije jeden sirotek, Judith. Anna se pustí do úklidu. Jak postupuje osamělým domem, začnou se jí dít podivné věci, například slyší kroky a hlasy dětí v liduprázdných chodbách. Kuchařka, která je v sirotčinci spolu s ní, nic neslyší, ale zato se obává o Annino duševní zdraví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. L'accidente ,2. Theme D'anna (Generique Du Film) ,3. Petite Fill ,4. Depart Des Enfants ,5. Secret ,6. Boite A Musique ,7. Dessins ,8. Judith ,9. Chapelle ,10. Rage ,11. Toute Seule ,12. Derriere Les Murs ,13. Qu'est Ce Que Vous Voulez? ,14. Passe ,15. Cauchemar ,16. Ceremonie ,17. Anna Et Judith ,18. Souvens Toi Judith ,19. Moroir ,20. Lieu Oublie ,21. Descente ,22. Tu N'es Pas Seule ,23. Communion ,24. Plus Jamais Seule ,25. Anna (Generique De Fin) ,26. I'm In The Mood For Love (Bonus Track) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký odvar z nýnějších děl Pascala Laugiera, který mě teda na zadek neposadil, ba nudil. Budu to brát jako takové to seznamování s diváky, začátečnický krok vedle a nesmělý úkaz režisérova talentu, který nám ukazuje až o čtyři roky později v rozporuplných Martyrs. S pár lekačkami a žalostným scénářem jsme měli mimo to čest se seznámit s lightpsycho duchařinou, která strašidelná vážně moc nebyla. Chybou tu také byla podle mého mínění hlavní postava, která spadá do té typické sekce hrdinek na pokraji nervového zhroucení a já tohle fňukání nemám zrovna v oblibě. Dokázala bych si tu představit mnohem průbojnější a tvrdší charakter v podání jiné herečky. Celkově mě to ničím nezaujalo, ale chtěla jsem vidět Pascalovy začátky v jeho pověstné kariéře. Myslím, že možná proto si dal Laugier po Sanatoriu čtyřletou pauzu - aby zdokonalil psaní svých scénářů. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lepší vyhořet, než malovat… Po totálním vyčerpání z úklidu po malířích mě napadlo: co si tak vychutnat někoho, kdo je na tom ještě hůř. Větší barák – víc práce! A není od věci si přitom užít trochu toho infarktového strašení. Jak jsem byla bláhová. Holka párkrát něco vysmejčí a potom už se jen nečinně poflakuje a se sveřepostí maskuje narůstající bříško. Stejně všichni vědí, že je zbouchnutá, tak co vyšiluje. Saint Ange je náročný doják o dětech s nelehkým osudem; až příliš náročný řekla bych… navíc bez efektu znatelné hrůzy. Kuchařka rozčileně zadeklamuje „Ty nevíš jaká byla doba!!“ …To fakt NEVIM! Ale co vím je, že jsem si radši měla dát voraz u rošťáka Belmonda:-) ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Přehled filmů, které mě dnes nasraly: Saint, Ange. Packalův debut je určen výhradně pro ty fanouše strašidláckých příběhů, kteří trnou hrůzou při pohledu na těhotné krávy, co se hodinu a půl motají po prázdném děcáku a mlátí si pěstí do břicha. Velice rád bych se vyjádřil v tom smyslu, že je to zasraná, vyjebaná, hloupá píčovina... ale budu slušný, přece jen tam ta tlustá kuchařka žvanila něco o mrtvých dětech, a proto použiji pouze slovní obrat: zasraná, vyjebaná, nudná píčovina. A teď to jdu dospat, ta muzika u titulků na konci strašně řvala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od prvých minút (s „dobovou atmosférou“, keď bojazlivá hrdinka vystúpila z autobusu a vybrala sa naprieč lesom do obrovskej rozľahlej budovy), ponúka SANATÓRIUM vynikajúcu „napínavú staromódnu“ atmosféru, kvalitné komorné herecké obsadenie, niekoľko nepríjemných ľakačiek a krásnu výpravu. Scenár je "tradičný", ale je to Laugierom (v produkcii režiséra Christophe Gansa) tak dobre nakrútené, že mi to neprekážalo. Za starostlivo budovanú atmosféru (= uprednostňovanie atmosféry pred krvou, nič proti krvi v hororoch) si snímka podľa mojej najlepšej mienky zaslúži 80%, hoci na svete existujú stovky lepších filmov. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/147109/Sanatorium-80.html ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama