Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tripp (Matthew McConaughey) není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), která má chytrý plán jak jejich synáčka konečně postavit na vlastní nohy. Taková je výchozí situace romantické komedie režiséra Toma Deye (Showtime, Rytíři ze Šanghaje) a zároveň nový trend, který se začal šířit mezi svobodnými třicátníky po celém světě. "Proč by se měl Tripp stěhovat od rodičů, když mu u nich nic nechybí, ve svém pokoji má všechno, co potřebuje k životu, a máma mu pere špinavé prádlo?" říká McConaughey. Jeho pohled na svět se změní, když potká Paulu, která ve všech směrech splňuje parametry ideální ženy. Až na to, že se jedná o profesionální konzultantku, která Trippa sbalí jen proto, aby ho vyhnala od rodičů. Jenže co se stane, když se do své oběti zamiluje? Matthew McConaughey (Sahara, Jak ztratit kluka v 10 dnech), kterého prestižní časopis People zvolil nejpřitažlivějším mužem na světě, sice nevypadá jako typický maminčin mazánek, ale díky zkušenému scenáristickému duu pohodlnosti jeho postavy snadno uvěříte. Ostatně stejně jako celému příběhu, který má na první pohled rozměry standardní romantické komedie, a přesto je velmi originální. "Lemra líná má velmi klasický rozjezd ve stylu komedií Billyho Wildera, kdy je ústřední romance postavená na podvodu. Sbližování a rozchody jejích hrdinů mají ale docela dramatické a závažnější podtóny, než je u podobných komedií obvyklé," říká režisér Tom Dey. Skvělé vedlejší postavy (asociální Paulina kamarádka, excentričtí Trippovi rodiče nebo jeho potrhlí kamarádi) se ale starají o to, že se ani ve vážných chvílích nepřestanete smát. Kromě "nejpřitažlivějšího chlapa na světě" a hvězdy seriálu Sex ve městě Sarrah Jessiky Parker se v Lemře líné objeví i Kathy Bates, držitelka Oscara za film Misery nechce zemřít, Zooey Deschanel (Stopařův průvodce po Galaxii) nebo Stephen Tobolowsky (Garfield). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Myšlenka to nebyla vůbec špatná. Rodiče se chtěli zbavit svého synáčka, který se nechtěl osamostatnit a odstěhovat se z rodného domu. Taky proč by to dělal, když bylo o něho skvěle postaráno jako v hotelu. Proto si najmuli profesionálku, která by jejich problém vyřešila. Romantická komedie jako každá jiná. Ničím neurazí a ani nezklame. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ničim nevybočující film, snad jsem někde viděl i něco podobného, ale nevim co. Pointa je taková, že dospělý syn žije u rodičů, a tak oni si najmou ženskou, co ho má změnit, aby se oženil a odstěhoval, no a není asi žádným tajemstvím, že se ti dva do sebe nakonec zamilují, a určitě by vás napadlo i to, že tam mezitím bude nějaká krize, kdy on zjistí, že byl tahán za nos atd. Prostě jasně zaškatulkovaná romantická komedie. Bohužel že bych se nějak moc smál, to teda taky ne. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém filmu - McConaughey a Sarah Jessica Parker. On opravdu není ani trochu uvěřitelnej, a ona... :) no taková stará vykopávka, co po 3 schůzkách chce někoho odtáhnout z domu :) to samo o sobě působilo dost směšně. Dvě hvězdičky si ale film zaslouží za vedlejší postavy. Skvělí jsou oba rodiče, kteří drží trochu nad vodoiu první polovinu filmu. Ve druhé, kdy se dají dohromady Justin Bartha a Zooey Deschanel, to jsou právě oni, kteří obstarají nejvíce zábavy. Kdyby se film v půlce zlomil a vyprávěl nám jen o nich, tak by to bylo mnohem lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty se musíš rozhodnout, jestli se chceš po zbytek života bavit nebo jestli chceš být se mnou." Bavit! Bavit! Bavit! Takto postavená otázka je fér, jenže většina chlapů ji dostane položenou v méně srozumitelné podobě a tak odpovědí často potlačí svůj přirozený zájem. To nic nemění na tom, že já jsem toužil vyletět z rodinného hnízda vyletět asi tak od šesti let, ale současní pětatřicetiletí mamánci mají doma pevně zapuštěné kořeny, takže je třeba proti nim vytvořit silnou koalici. Tady je to táta, máma, sousedi, kamarádi, dvě slečny a nějaký ten kompars, ale mne to tedy moc nepobavilo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Představte si - máte dospělého syna, a chtěli byste si pokojně užívat zaslouženého klidu, ale váš synek se nijak nechystá opustit rodinné sídlo - proč taky, když má uvařeno, uklizeno, vypráno. Stejný problém řeší i rodiče Trippa (Matthew McConaughey), který i ve 35 letech užívá pohostinství svých rodičů. Těm ale dojde trpělivost, a najmou si profesionální "nevím to správné slovo, ale prostitutka to není", do které by se měl Tripp zamilovat a opustit tak rodné hnízdo. Ale nic není tak jednoduché, a všechno se musí trochu zamotat - když se Paula (Sarah Jessica Parker) do Trippa zamiluje ... Začnu od konce - ten je totiž naprosto jasný, i pokud jste dosud žádný romantický film neviděli. Sice autoři hlavním hrdinům postaví do cesty několik "nepřekonatelných" překážek, nicméně láska hory přenáší, že ano. Chemie mezi hlavními postavami podle mne moc nefunguje, a nevím jestli má Sarah Jessica Parker nutnost se zahazovat v podobných "přihlouplých" komedií (že by Sex ve městě už tolik nenesl?). Matthew Mc Conaughey si naopak takovéto filmy vyloženě užívá, páč si v každým může narazit jinou holku a ještě za to dostat slušně zaplaceno. Suma sumárum - základní myšlenka zajímavá (jeden můj známý byl taky do 30 u rodičů, než si ho "ulovila" jeho nynější manželka - kdoví jestli tam také nezaúřadovali rodiče :) ) - ale žádnej velkej odvaz to rozhodně není. Ty dvě hvězdičky jsou hlavně za Sarah Jessicu... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Trippa (Matthew McConaughey) uhryzne jašterica do ukazováka. Avšak, keď si to uhryznutie skúma, tak má krvavý prostredník. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v štátoch Maryland, Louisiana, Delaware a Alabama (USA). (Arsenal83)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama