Reklama

Reklama

Vějíř lady Windermerové

  • USA A Good Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Wildeovy hry mají něco do sebe. Filmy dle těchto her mě nikdy nezklamaly a ani Vějíř lady Windermerové není výjimkou. Krásné kostýmy, miluju ty účesy třicátých let (podle mě vtipně převedeno do jiné doby). Výborní herci, postavy samy o sobě skvěle napsané. Každá má něco, každá vás baví. Nejednou jsem se zamyslela nebo zasmála nad hláškami, opravdu tleskám před Wildem i scenáristy. Celkem nemám, co bych vytkla. Ladný, pohodový film, který není jen pro ženské, jak by se na první pohled mohlo zdát, není to bezduché dílko bez myšlenky a dělané jen pro pobavení. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude píčovina, ale byl jsem příjemně překvapen. Nevytvářejte si domněnky píše Ruiz. Je to tak... Klidný film který pomalu rozplétá na první pohled jednoduchou zápletku. Potěšil by lepší saundtrek ( čti soundtrack) nebo trochu perverze. Film drží na vodě herecké obsazení ( obnažení ne ) a krátká stopáž doplněna skvělými s nadhledem ironickými dialogy o nesmrtelnosti brouka a o tom jak to jakože je mezi ženami a muži. Pokulhával jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, nicméně dávám četyre. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vynikající text Oscara Wildea, který srší vtipnými bonmoty hlavně na věčné a vděčné téma vztahu mužů a žen. K tomu pár výborných herců (Helen Hunt, Scarlett Johansson, Tom Wilkinson, Milena Vukotic) a výsledkem by měla být parádní komedie. Jenže není. Narozdíl od Wildeových komedií tomu chybí švih a spád. Tohle jede jen napůl plynu a ani obsazení dvou zásadních mužských rolí se moc nepovedlo. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Vějíř lady Windermerové je milou a hezky zpracovanou žánrovkou na motivy stejnojmenného románu Oscara Wilda. Film má svým zpracováním nejblíže k tvorbě Woodyho Allena a připodobnit jej lze k divadelní hře v detektivním kabátku, odehrávající se ve 30. letech 20. století v době velké hospodářské krize. Síla snímku tkví v tom, že nám režisér Mike Barker vhodně dávkuje přístup k novým a novým informacím, které postupně odkrývají význam chování jednotlivých postav. Postavy, ať již ty hlavní či vedlejší, jsou napsané opravdu prvotřídně, tak aby si k nim divák dokázal vytvořit citovou vazbu, a dokonce tak, aby vůči nim neváhal svůj názor v průběhu filmu otočit o 180 stupňů. Vedle postav vyniká ve filmu i scénář, který je narvaný od první do poslední minuty nepřeberným množstvím výborně zacílených bonmotů. Těch je v určitých pasážích tolik, že si je ani pozornější divák nezvládne všechny osvojit. Herečtí protagonisté předvádí do jednoho vynikající herecké výkony, mě si svým umem získala především Helen Hunt a Tom Wilkinson, když si k výše zmíněnému divák přidá ohromné množství fantastických dobových kostýmů od Johna Bloomfielda, jenž má na svědomí takové tituly jako Robin Hood: Král zbojníků, Vodní svět či Mumii, začne se mu hlavou pomalu honit myšlenka, proč tak kvalitní kus je nominace na Oscara prost. Za vše může značně komplikovaná dva trvající světová kinodistribuce. Humorná konverzační romantická dramedy z prostředí nádherné Amalfské riviéry plná nezapomenutelných bonmotů. Jen málo maličko chybí k dokonalosti. Čtyři hvězdy. 👍 (5.10.2021) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi nešikovně zpracovaný Wilde, nebo středně dobře zpracovaný hloupý příběh od téhož. Jediné, co tam září je Scarlett Johansson, která hraje neobyčejně věrně naivní novomaželku. Celá konstrukce tohoto filmu mi připadá jaksi poškozená v základech, volba Huntové do hlavní role, nešťastná. Wilde jistě plánoval, že uslintaní staříci budou vynášet moudrosti a bude to především moudré a zároveň vtipné. Staříci jsou skutečně uslintaní a odporní, moudra vynášejí ale vyznívá to velmi trapně. Jako divadelní hra by to myslím ušlo, film je zklamání. ()

Galerie (88)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama