Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom arizónskom meste poriada partia výrastkov nelegálne automobilové závody. Pravidlá sú jednoduché. Kto prehrá príde o svoje auto. Gangu šéfuje psychotický násilník Packard Walsh. Terorizuje celé okolie. Jednej noci sa tam však objaví "Čierny prízrak" v podobe maskovaného jazdca so superšportovým fárom. Začne likvidovať členov Walshovej bandy. Keď som si po dlhých rokoch znova pozrel tento snímok, vyvolalo to vo mne intenzívne spomienky na časy, kedy som si púšťal filmy na mizernom videorekordéri a VHS kazety s pirátskymi kópiami príšerne nadabovaných titulov kupoval na podivnej burze od kdejakých pochybných kšeftárov. *** ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžete klidně říct, že jsem primitiv, když mi k radosti stačí, a teď budu citovat kolegu monologa, "dialogy debilní jak noha". Ale když jsem zpracovával titulky k tomuto filmu, byl jsem uchvácen a nechtělo se mi vůbec odejít na toaletu. Film s cynickým a zápornějším záporákem jsem dlouho neviděl. Tenhle příběh uvádějící věčné téma pomsty přinesl do filmu něco zvláštního, alespoň mi to tak připadalo, protože scénář některých pasáží, mi přišel velice originální. A to se cení. A každý, kdo si přečetl můj profil, ví, že nápady jsou to, čeho si u filmů cením nejvíce. A v tomto případě má u mě auto Charlieho Sheena plnou nádrž v podobě pěti hvězdiček. ()

Reklama

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Komicky hovězí sci-fi béčko,ze kterýho klidně mohl být devadesátkovej kult, ale zabil ho nadmíru stupidní děj,slabá akce a dialogy na úrovni domácího porna. Mám pro tyhle léta a žánr slabost,takže mi to hodnocení trochu rve srdíčko,ale víc si tohle prostě nezaslouží. I přes všechnu tu blbost a nedotaženost to ale má svý kouzlo a v podstatě jsem se v rámci filmový retrospektívy u týhle reklamy na Interceptor i bavil. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasná volba, navíc, když jsem tenhle film vážně miloval už v nějakých svých 4 letech. Charlie Sheen v roli mystického jezdce a proti němu Packardův gang- tohle jsem fakt žral. Navíc prostředí aut a dobrý kočky (Sherilyn Fenn je přenádherná ženská) k tomu, to pro mě dělá 5* i dneska o všech těch letech. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film nepřímo odkazuje na jiné populární snímky. Světla letící podél neosvětlených silnic odkazují na film Blízká setkání třetího druhu (1977), temná mechanická postava s těžkým dechem poukazuje na sérii Hvězdné války, silniční piráti terorizující své okolí jsou odkazem na sérii Mad Max, odmávnutí startu závodu pomocí kapesníku odkazuje na film Rebel bez příčiny (1955) a temné neznámé auto na snímek Auto (1977). (Adrai)
  • Na výslovné přání vedoucího ateliéru se ve filmu objevili potomci tří slavných herců Charlie Sheen, Nick Cassavetes a Griffin O'Neal. (Fenk)
  • Johnny Depp chodil v čase natáčania filmu s herečkou Sherilyn Fenn a preto ju počas natáčania doprevádzal, a býval s ňou v hoteli pre filmový štáb. (beso74)

Reklama

Reklama