Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strings ma prekvapili tým, že výborne fungujú ako historická dráma a že zvolená forma nijak neobmedzuje tvorcov v tom, čo chcú povedať. Tie body navyše sú aj za tú formu, ako často máme možnosť vidieť v našich kinách niečo podobné? Za chvíľu som si na netradičný vizuál zvykol natoľko, že som sa nechal unášať iba príbehom (ako niečo jednoduchšie od Shakespeara). V škandinávskom filme prekvapí hviezdna účasť na nahovorení postáv. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Bylo by snadné říct, že forma zvítězila nad obsahem. Děj Strings je totiž známý jako lidstvo samo - touha po moci a pomstě proti snaze o mír a vykoupení. Pak tu máme Shakespearovské drama o lásce dvou lidí ze znepřátelených rodů a odhalení dávného tajemství. V kombinaci se skvěle propracovaným loutkovým světem to ale funguje na výbornou. Kromě akčních scén, ty se fakt nepovedly. Ale co, zase tu bylo geniální vězení a sebevražda a amputace a porod... ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Skvěle propracovaný svět loutek, které si uvědomují své spojení s nebem. Z toho vyplývající řešení určitých scén (uzavírání města, vězení, porod) je vynikající a originální. Co se týče příběhu, inspiroval se film mnoha legendami Romeem a Julii počínaje a Matrixem konče, ale o to tu nejde, příběhy o cestě za pomstou a láskou jsou tady a vždy budou. Postavy mají každá co do sebe, nejúžasnější Halova sestra Jheena. Strings mě nadchly, rozhodně si je pustím znovu, najednou si člověk ani nestihne uvědomit vše - krásný svět loutek, jeho propracovanost, hudbu a dokonce i bitvu... You can. Set us free, Olo! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu plné nápadů a moc hezkých obrázků. Na druhou stranu příběhově blboučké snad i z dětského pohledu a lehce zmatené, co se týká postav. Nápaditost se dotkla především využití vodících strun loutek, kterým je tu vše podřízeno. Přeřezání hlavové struny je sebevražda, cílem v souboji je přetnout struny soupeři. Přetnutí strun, vedoucích ke končetinám, se rovná zmrzačení. A jsou tu i další věci, vznikem dítěte počínaje a "jednostruňáky", jakousi loutkovou obdobou malomocných, konče. S tím dějem si ale tvůrci pohrát víc mohli. Takových slaboučkých 7/10. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem u snímku litoval, že se raději nedívám na jeho film o filmu. Strings jako výstava současného loutkářství by byla půvabná a dala by se odpustit i mizerná dramaturgie. Leč do plnohodnotného filmu tomu mnohé chybí. Je to vlastně hybrid mezi dokonalou loutkářskou exhibicí, která jde až na hranici svých možností, a úporné snahy napodobit klasické filmové techniky. A jak podotýká Rimmer, mutanty nemá nikdo rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)

Reklama

Reklama